Διατροφή

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σήμερα δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία υποφέρουν από κατάθλιψη και μανιοκατάθλιψη, σοβαρές ψυχικές διαταραχές οι οποίες όταν βρίσκονται σε προχωρημένη κατάσταση απειλείται μέχρι και η ζωή του ασθενούς ο οποίος γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο του τον εαυτό κάνοντας απόπειρες αυτοκτονίας.

Δυστυχώς πολλοί ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από αυτού του είδους τις διαταραχές ακολουθούν μια θεραπεία με φάρμακα που όμως δεν μπορούν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά μιας και αδυνατούν να θερεπεύσουν την αιτία και το μόνο που καταφέρνουν είναι να “κοιμίζουν” τα συμπτώματα δημιουργώντας μια μορφή εξάρτησης. Η χρήση αυτών των φαρμάκων είναι δύσκολο να διακοπεί και η λήψη τους συνήθως γίνεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας παρενέργειες (όπως και κάθε φάρμακο) σε ζωτικά όργανα όπως το συκώτι.

Η λύση όμως υπάρχει και είναι και πολύ αποτελεσματική, μία λύση η οποία δεν προκαλεί καμία παρενέργεια ούτε εξάρτηση και ονομάζεται ορθομοριακή διατροφή.

Η ορθομοριακή διατροφή προάγει την υγεία αντιμετωπίζοντας τις ασθένειες παρέχοντας στο σώμα θρεπτικά στοιχεία τα οποία χρειάζονται καθημερινά τα κυτταρά μας για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας.

Υπάρχουν πολυάριθμες έρευνες στην επιστημονική βιβλιογραφία οι οποίες έχουν αποδείξει πως πάρα πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος, ψυχικές νόσοι, καρδιαγγειακά και μολυσματικές παθήσεις έχουν θεραπευτεί με τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και κυρίως των βιταμινών σε μεγάλες δόσεις.

Ο Δρ. Abram Hoffer και ο Δρ. Linus Pauling (ο οποίος βραβεύτηκε 2 φορές με Nobel και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 20 σημαντικότερους επιστήμονες όλων των εποχών, μαζί με τον Albert Einstein και Antoine Laurent Lavoisier), δυο σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης, θεράπευαν τη κατάθλιψη με υψηλές δόσεις βιταμίνης Β3 (νιασίνη). Η δόση που χρησιμοποιούσαν από το στόμα ήταν 3.000 mg νιασίνης/ημέρα η οποία δόση εξατομικεύεται ανάλογα με τη κλινική κατάσταση του ασθενούς.

Η ορθομοριακή ιατρική θεραπεύει την κυτταρική δυσλειτουργία παρέχοντας στα κύτταρα σωστή θρέψη αποκαθιστώντας τον μεταβολισμό. Όσο μεγαλύτερη είναι η κυτταρική δυσλειτουργία τόσο πιο έντονα είναι τα παθολογικά συμπτώματα. ´Εστι οι έρευνες του Δρ. Pauling και πολλών άλλων επιστημόνων επιβεβαιώνουν τον Ιπποκράτη που προέτρεπε <<η τροφή σου είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου η τροφή σου>> και τον Γαληνό που πρότεινε <<δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας>>. Δηλαδή επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας.

Οι δόσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης (όπως και για οποιαδήποτε άλλη θεραπεία) είναι πολύ πιο υψηλές από τις δόσεις του συστήνει το RDA. Δυστυχώς θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια εσφαλμένων προσεγγίσεων από μέρους των κυβερνήσεων και του ιατρικού κυκλώματος μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία τους ως προς την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο Linus Pauling μιλούσε συχνά εναντίον του RDA και υποστήριζε ότι αυτή η νοοτροπία και αυτά παλιά και εσφαλμένα δεδομένα τα οποία λαμβάνουν υπόψιν τη πρόληψη και όχι τη θεραπεία μέσω των βιταμινών θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν αν θέλουμε πραγματικά να παρέχουμε την ίαση. Ο Linus Pauling έπαιρνε καθημερινά 18 g βιταμίνης C ημερησίως και για πολλά χρόνια, μία δόση η οποία ήταν 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή που συστήνει το RDA.

Από τη άλλη ο Abram Hoffer μας έχει δώσει τα φώτα της γνώσης του ως προς τη σωστή προσέγγιση και θεραπεία των ψυχικών παθήσεων αλλάζοντας ριζικά το προσκήνιο της ψυχιατρικής για πολλούς επιστήμονες. Παρόλα αυτά όμως τα 30 βιβλία του, οι 600 επιστημονικές του δημοσιεύσεις και οι εκατομμύρια ασθενείς που θεράπευσε ακόμα να πείσουν το σημερινό κύκλωμα της “ορθόδοξης” ιατρικής (το οποίο και στερείται βασικών γνώσεων διατροφής) να αλλάξει νοοτροπία ως προς τις θεραπείες με τα φάρμακα.

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι δεν ισχύει ο μύθος της υπερβιταμίνωσης και ότι δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα σε ολόκληρη την επιστημονική βιβλιογραφία η οποία να το επιβεβαιώνει. Μέσα στα τελευταία 60 χρόνια έχουν αποδοθεί μόνο 10 θάνατοι στις υψηλές δόσεις των βιταμινών και αυτές έχουν απλά “αποδοθεί” και όχι “επιβεβαιωθεί” ενώ καθημερινά χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές σε όλο το κόσμο από την χρήση των φαρμάκων.

Η θεραπεία με τις βιταμίνες σίγουρα δεν εξυπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών μιας και κοστίζει πολύ λιγότερο και δεν προκαλεί παρενέργειες οι οποίες μπορούν στο μέλλον να μας ξανακάνουν “πελάτες ” των φαρμακοβιομηχανιών αυξάνοντας τις πιθανότητες να εμφανίσουμε κάποια άλλη ασθένεια έτσι ώστε να ξαναχρειαστούμε φάρμακα για να θεραπευτούμε.

Γράφει: Παπαβασιλείου Μαρία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr

Write A Comment