Ειδήσεις

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΩΝΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με ένα μήνυμα στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός υγείας απέστειλε τελεσίγραφο σε όσους εμπλέκονται σε κυκλώματα στο χώρο τoυ φαρμάκου και στον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Μήλο της έριδος η κινητικότητα του προσωπικού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στα οκτώ νοσοκομεία που αλλάζουν ρόλο.

Αναλυτικότερα με ένα σχόλιο-προειδοποίηση μέσω του twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα σε «κυκλώματα» που λυμαίνονται το χώρο του φαρμάκου και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, με αφορμή τους στοχευμένους ελέγχους που αναμένεται να ξεκινήσουν για τις δαπάνες φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, σχολίασε ότι ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Ο κ. Γεωργιάδης, με σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε χαρακτηριστικά:
«Δύο μέρες μελετούσα τις δαπάνες φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ. Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα. Ορισμένοι ας χάσουν τον ύπνο τους».

κινητοποιήσεις
Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, προγραμματίζουν ανοιχτή συνέλευση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλου του προσωπικού, στο προαύλιο του νοσοκομείου ενώ την Τρίτη έκανουν δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00-12:00) και, στις 13:00, πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με τα όμορα σωματεία και τους φορείς των όμορων δήμων για να καθορίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 21 και 22 Αυγούστου αντίστοιχα έχουν αποφασίσει δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00-12:00) στο προαύλιο του νοσοκομείου και κλείσιμο των ταμείων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (11:00- 15:00) που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

στο χορό των κινητοποίοησεων και η ΠΟΕΔΗΝ
Την ίδια στιγμή η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εξήγγειλε νέο γύρο κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Write A Comment