Ειδήσεις

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ – ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πέντε νοσοκομεία στην Αθήνα και τέσσερα στην Θεσσαλονίκη τίθενται σε καθεστώς αλλαγής χρήσης ενώ έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία τίθενται υπό καθεστώς αλλαγής χρήσης και οι εργαζομένων μπαίνουν σε κινητικότητα είναι:
στην Αττική το “Πατησίων”, το “Αμαλία Φλέμιγκ”, η “Πολυκλινική”, το “Σπηλιωπούλειο” και η “Αγία Βαρβάρα”, ενώ στη Θεσσαλονίκη το “Παναγία”, το Λοιμωδών, το Ειδικών Παθήσεων και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος.

Σε κινητικότητα τίθενται επίσης εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 1.618 εργαζόμενοι από τα ως άνω νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 210 γιατροί του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, τίθενται σε κινητικότητα για το 2013.

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της κινητικότητας έχει ως εξής:
– Στις 13 Αυγούστου αρχίζει η συλλογή του υλικού της αξιολόγησης των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
– Στις 23 Αυγούστου εκδίδεται ο ονομαστικός κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι τίθενται σε κινητικότητα.
– Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι υπό κινητικότητα καταθέτουν τις προτιμήσεις τους για την τοποθέτησή τους σε όμορα νοσοκομεία.
– Στις 31 Αυγούστου ξεκινάει η κυρίως διαδικασία της κινητικότητας.
– Στις 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των υπό κινητικότητα εργαζομένων στις νέες θέσεις τους.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Write A Comment