O Γιατρός Συμβουλεύει

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

H Πλαστική Χειρουργική Προσώπου διακρίνεται σε Επανορθωτική και Αισθητική: ασχολείται με την διόρθωση των ανωμαλιών που προκύπτουν από ασθένειες, τραυματισμούς, γενετικές ανωμαλίες ή ακόμη και από την πάροδο του χρόνου στο πρόσωπο.

Αισθητικές Επεμβάσεις στο Πρόσωπο
Ανόρθωση Μετώπου (Eyebrow-lift): η χαλάρωση του μετώπου και του δέρματος στα άνω βλέφαρα και το μεσόφρυο μπορεί να διορθωθεί με ανόρθωση του μετώπου.

Ανόρθωση προσώπου (Face lift): η χαλάρωση του δέρματος και των βαθύτερων ιστών στα μάγουλα, το λαιμό και τα σαγόνια μπορεί να διορθωθεί μόνο με face lift.

Ανόρθωση Μέσου Τριτημορίου Προσώπου (Midface-lift): αντίθετα με το «κλασσικό» face lift που αφορά κυρίως το κατώτερο τριτημόριο του προσώπου, το μέσο τριτημόριο μπορεί να διορθωθεί και με Μidface-lift.

Βλεφαροπλαστική: η βλεφαροπλαστική, διορθώνει τη βλεφαροχάλαση στα άνω και τη λιπόπτωση στα κάτω βλέφαρα.

Ρινοπλαστική: η ρινοπλαστική διορθώνει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναπνοή που μπορεί να οφείλονται στην έσω ρινική βαλβίδα, το διάφραγμα ή τις κάτω ρινικές κόγχες.

Ωτοπλαστική: η ωτοπλαστική διορθώνει τα «αφεστώτα ώτα» και γίνεται σε ενήλικες και σε παιδιά 5-6 ετών, όταν έχει πλέον ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών.

 

Λιπογλυπτική (lipofiling): το λίπος αφαιρείται με λιποαναρρόφηση από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά ή οι γοφοί (lipofiling) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τα ζυγωματικά, το πηγούνι, τα χείλη, τα κάτω βλέφαρα και γενικότερα περιοχές που χρειάζονται επιπλέον όγκο.

Μεταμόσχευση Mαλλιών: μεγάλη πυκνότητα μαλλιών μπορεί να επιτευχθεί από την πρώτη συνεδρία με την μικρομεταμόσχευση μαλλιών. Με την FUE (Follicular Unit Extraction) δεν χρειάζονται τομές αλλά ο χρόνος είναι διπλάσιος και η πυκνότητα των μαλλιών μικρότερη.

Eπανορθωτικές Επεμβάσεις στο Πρόσωπο

Αφαίρεση Kαρκίνου του Δέρματος: αν ένα προϋπάρχον μόρφωμα του δέρματος ξαφνικά μεγαλώσει, αλλάξει σχήμα ή χρώμα και γίνει μαύρο, τότε επιβάλλεται επίσκεψη στο γιατρό, αφαίρεση και βιοψία.

Παράλυση Προσωπικού Νεύρου: η παράλυση του προσωπικού νεύρου μπορεί να οφείλεται σε παράλυση τύπου Bell, τραύμα, όγκους ή συγγενείς καταστάσεις (Moebius). Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να βοηθήσει: σκοπός είναι η προστασία του οφθαλμού και η δημιουργία συμμετρίας στην κίνηση και την ηρεμία.

Τραύμα και διόρθωση Ουλών: Μεγάλα ιστικά ελλείμματα, αποκαλυμμένα αγγεία, νεύρα και οστά μπορεί να επιμολυνθούν γι’ αυτό χρειάζεται η συνδρομή της Πλαστικής Χειρουργικής. Η διόρθωση ουλών (scar revision) είναι επίσης πολύ συχνή: προηγούμενες ουλές αφαιρούνται μόλις ωριμάσουν και επανασυρράπτονται ώστε να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

*Ο Ιωάννης  Λιαπάκης είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

OpsisClinical Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική
Ανωγείων 48, 71304, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης
Τ: 2810252452
www.opsisclinical.gr

 

 

 

Write A Comment