Γυναίκα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Είναι ο απαραίτητος έλεγχος που διενεργείται σε κάθε γυναίκα που προσέρχεται στο ιατρείο, ο έλεγχος που σε πολύ μεγάλο βαθμό διασφαλίζει τη γυναικολογική της υγεία. Πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.
1. Γυναικολογική εξέταση: γίνεται αμφίχειρα κάθε χρόνο και δίνει πληροφορίες στο γιατρό για την γενικότερη κατάσταση του εσωτερικού γεννητικού συστήματος.
2. Test Παπανικολάου: γίνεται κάθε χρόνο και είναι ο κυτταρολογικός έλεγχος του κόλπου, του εξωτραχήλου και του ενδροτραχήλου. Μετά από σύσταση του γιατρού μπορεί να ζητηθεί έλεγχος ανά 3μηνο ή 6μηνο.
3. Υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων: γίνεται κάθε χρόνο και αναπαριστά την εικόνα της ανατομίας των έσω γεννητικών οργάνων καθώς και την παθολογία τους. Μετά από σύσταση του γιατρού μπορεί να συστηθεί επανέλεγχος ή έλεγχος ανά 6μηνο.
4. Έγχρωμο υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων – Doppler: γίνεται μετά από σύσταση του γιατρού. Επιλύει διαγνωστικά προβλήματα που αφορούν κύστες ωοθηκών, όγκους μήτρας κλπ.
5. Ψηλάφηση μαστού: Γίνεται κάθε χρόνο στη γυναικολογική εξέταση. Μετά από σύσταση του γιατρού διενεργείται περαιτέρω έλεγχος.
6. Αυτοψηλάφηση μαστού: Γίνεται κάθε μήνα από τη γυναίκα κατά το τέλος της περιόδου της, αφού εκπαιδευθεί από το γιατρό.
7. Υπερηχογράφημα μαστού: Γίνεται κάθε χρόνο στη γυναικολογική εξέταση. Μετά από σύσταση του γιατρού διενεργείται περαιτέρω έλεγχος. Δεν υποκαθιστά τη μαστογραφία.
8. Μαστογραφία: Γίνεται για πρώτη φορά στην ηλικία των 35 ετών. Μετά τα 40 έτη κάθε χρόνο. Μετά από σύσταση του γιατρού περαιτέρω έλεγχος ή παραπομπή σε μαστολόγο.
9. Κολποσκόπηση – Αιδοιοσκόπηση: Μετά από σύσταση του γιατρού για τη διάγνωση αλλοιώσεων αιδοίου, κόλπου, τραχήλου με πιθανότητα κατευθυνόμενης βιοψίας.

Write A Comment