Έρευνες

ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of the National Cancer Institute, η κατανάλωση αλκοόλ πριν από την μητρότητα αυξάνει τον κίνδυνο για μελλοντικό καρκίνο του μαστού.

Η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον συσχετίζει για πρώτη φορά τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού προς την κατανάλωση αλκοόλ κατά το διάστημα μεταξύ προεφηβικής ηλικίας και πρώτης εγκυμοσύνης.

Προηγούμενες μελέτες, είχαν εξετάσει την σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και κατανάλωσης αλκοόλ στη μετέπειτα ζωή ή το αποτέλεσμα του αλκοόλ κατά την εφηβεία, επί των μη κακοήθων όγκων του μαστού.

Όπως δηλώνει ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Graham Colditz MD, DrPH, από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, “Όλο και περισσότερη βαριά κατανάλωση αλκοολούχων συμβαίνει σε περιβάλλον κολεγίων και Πανεπιστημίων, όσο και κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ενώ ελάχιστα άτομα αντιλαμβάνονται τον μελλοντικό κίνδυνο. Όμως, σύμφωνα με την έρευνά μας, το μάθημα είναι ξεκάθαρο.: Εάν μια νέα κοπέλα καταναλώνει απλά, ένα μόνο ποτό την ημέρα, κατά το χρονικό διάστημα από την πρώτη της περίοδο, μέχρι την πρώτη της εγκυμοσύνη, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού κατά 13%“.

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν, ότι για κάθε φιάλη μπίρας, ποτηριού κρασιού η δόσης ποτού, που καταναλώνεται κάθε μέρα, μια νέα γυναίκα αυξάνει τον κίνδυνο για καλοήθη όγκο του μαστού κατά 15%. Και μολονότι αυτές οι βλάβες δεν είναι καρκινωματώδεις, η παρουσία τους αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που φθάνει το 500 τοις εκατό.

Τα δεδομένα αυτά βασίζονται σε ανασκόπηση των ιστορικών της υγείας από 91.005 μητέρες που συμμετείχαν σε μια μελέτη από το 1989 έως το 2009.

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Write A Comment