Έρευνες

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό ACS Chemical Neuroscience, μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Andrew Coop PhD, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Maryland, ανέπτυξε ένα νέο φάρμακο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των οπιοειδών, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο δυναμικό για την καταπολέμηση του πόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με χρόνιους πόνους.

Η νέα ουσία, η οποία προς το παρόν έχει το κωδικό UMB 425, αποτελεί μια καινοτομία στην ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Σε αντίθεση με άλλα φάρμακα τα οποία δημιουργήθηκαν για δράση επί ενός και μόνον βιολογικού στόχου, η νέα ουσία έχει δράση επάνω σε δύο υποδοχείς οπιοειδών στο σώμα.

Όταν ενεργοποιούνται αυτοί οι υποδοχείς ταυτόχρονα, ενεργούν από κοινού και παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο, ενώ συγχρόνως επιβραδύνουν την ανάπτυξη ανοχής στο φάρμακο. Αυτό επιτρέπει τη χορήγηση μικρότερης δόσης του οπιοειδούς, για μακρότερο χρονικό διάστημα, ενώ εξακολουθεί να επιτυγχάνεται το ίδιο επίπεδο ανακούφισης από τον πόνο.

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Write A Comment