ΣΥΦΑΚ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ: ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ;

Η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά οδηγούνται μοιραία και σε αύξηση βάρους, γεγονός που από μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Μπορεί όμως τα ίδια τα αντικαταθλιπτικά να «επεμβαίνουν» στον τρόπο που ο οργανισμός ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου.

Την μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Diabetes Care υπογράφουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton οι οποία ανέλυσαν ευρήματα από 22 διαφορετικές έρευνες στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αξιολόγησή τους εντοπίζει σαφή σύνδεση μεταξύ των αντικαταθλιπτικών και του διαβήτη, χωρίς όμως να διευκρινίζουν ποια άτομα είναι πιο κοντά στον κίνδυνο ή ποια αντικαταθλιπτικά σκευάσματα θεωρούνται πιο ύποπτα.

Με την αύξηση πάντως των ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια καταφεύγουν στα αντικαταθλιπτικά είναι χρήσιμο να υπάρχει κατά νου και ο έλεγχος του σακχάρου μαζί με τις συνηθισμένες εξετάσεις αίματος.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Διαβάστε επίσης:

  1. Η ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑ ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ Κουρκουμίνη Είναι η θαυματουργή ουσία που περιέχεται στο κάρυ (κιτρινόριζα)...
  2. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Η ασθένεια του διαβήτη διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Σύμφωνα...
  3. ΟΛΑ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ Τα σημερινά παιδιά καταναλώνουν πολλά γλυκά, πολλά λιπαρά και δεν...
  4. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Λονδίνο Πολλά κοινά και ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα, όπως τα αντι-ισταμινικά...
  5. ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ Νέα φάρμακα και άλλες ανακαλύψεις μπήκαν στη θεραπευτική φαρέτρα των...


Σχολιάστε

— required *

— required *

*