Αιματολογία

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ: ΕΝΟΧΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά οδηγούνται μοιραία και σε αύξηση βάρους, γεγονός που από μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Μπορεί όμως τα ίδια τα αντικαταθλιπτικά να «επεμβαίνουν» στον τρόπο που ο οργανισμός ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου.

Την μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Diabetes Care υπογράφουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton οι οποία ανέλυσαν ευρήματα από 22 διαφορετικές έρευνες στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αξιολόγησή τους εντοπίζει σαφή σύνδεση μεταξύ των αντικαταθλιπτικών και του διαβήτη, χωρίς όμως να διευκρινίζουν ποια άτομα είναι πιο κοντά στον κίνδυνο ή ποια αντικαταθλιπτικά σκευάσματα θεωρούνται πιο ύποπτα.

Με την αύξηση πάντως των ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια καταφεύγουν στα αντικαταθλιπτικά είναι χρήσιμο να υπάρχει κατά νου και ο έλεγχος του σακχάρου μαζί με τις συνηθισμένες εξετάσεις αίματος.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment