Ειδήσεις

ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΟ “ΜΗΤΕΡΑ” ΚΑΙ “ΛΗΤΩ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ένα βραχιολάκι που µπαίνει στο ποδαράκι του βρέφους και το παρακολουθεί όλο το 24ωρο, είναι το νέο σύστηµα υψηλής προστασίας βρεφών που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τα µαιευτήρια «ΜΗΤΕΡΑ» και «ΛΗΤΩ» του Οµίλου ΥΓΕΙΑ. Το βραχιολάκι, το οποίο φέρει ένα ειδικό τσιπ χαµηλής συχνότητας δεν διαφέρει και πολύ από τις γνωστές μας αντικλεπτικές ταινίες. Απόλυτα ασφαλές και ακίνδυνο για τα νεογνά, το νέο σύστηµα καθιστά πρακτικά αδύνατη την µη ηθεληµένη αποµάκρυνση βρέφους από το νοσοκοµείο και εξαλείφει πρακτικά την πιθανότητα λάθους απόδοσης νεογνού στη µητέρα.

Πώς λειτουργεί
Ένα ελαφρύ, µαλακό βραχιολάκι ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, φτιαγµένο από υποαλλεργική, µη τοξική σιλικόνη, µπαίνει στο πόδι του παιδιού, τη στιγµή που γεννιέται. Από εκείνη τη στιγµή, το παιδί έχει πλέον αντιστοιχηθεί µε έναν µοναδικό κωδικό. Για όλη τη διάρκεια της παραµονής του στο µαιευτήριο, το βρέφος θα φέρει το µπλε βραχιολάκι στο πόδι του -ακόµη και όταν το πλένουν ή το αλλάζουν. Αν κάποιος προσπαθήσει να το αφαιρέσει ή το παιδί µεταφερθεί σε σηµεία του µαιευτηρίου όπου δεν προβλέπεται να βρίσκεται, σηµαίνει συναγερµός.

Το λογισµικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του συστήµατος εµφανίζει, κάθε στιγµή, πάνω στην κάτοψη του κάθε ορόφου, τη θέση κάθε µωρού µέσα στο µαιευτήριο! Ο χώρος του µαιευτηρίου είναι χωρισµένος σε πράσινες και κόκκινες ζώνες. Οι πρώτες, είναι οι χώροι στους οποίους επιτρέπεται να βρίσκεται – και συνήθως βρίσκεται- το παιδί εντός του µαιευτηρίου (θάλαµος νεογνών, το δωµάτιο της µητέρας, χώροι όπου µπορεί το παιδί να µεταφερθεί για εξετάσεις). Οι υπόλοιποι χώροι του νοσοκοµείου (π.χ. οι σκάλες ή το ασανσέρ των επισκεπτών) θεωρούνται «κόκκινες ζώνες». Όταν λοιπόν ένα βρέφος βρεθεί σε αυτές, σηµαίνει άµεσα οπτικός (στην οθόνη παρακολούθησης του συστήµατος), αλλά και ηχητικός συναγερµός!

«Ακόµη και όταν το παιδί είναι στη µητέρα του και χτυπήσει tamper alert επειδή µετακινήθηκε το βραχιολάκι πηγαίνουµε να δούµε τι έχει γίνει», τονίζει η Διευθύντρια της νοσηλευτικής διεύθυνσης του µαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ», κυρία Καλλιόπη Καραγιάννη. «Και το προσωπικό και οι µητέρες δέχθηκαν πολύ καλά το νέο σύστηµα, καθώς συνεπάγεται άριστη και υψηλής ποιότητας προστασία για τα βρέφη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κάθε alert χαροποιεί το προσωπικό, γιατί µάς δείχνει ότι το σύστηµα λειτουργεί. Η ασφάλεια των βρεφών, µέσα σε ένα µαιευτήριο είναι το παν», σηµειώνει η ίδια. Το βραχιολάκι βγαίνει από το ποδαράκι του µωρού, όταν πια οι γονείς έχουν υπογράψει και το βρέφος τούς έχει παραδοθεί.

«Οι απαιτήσεις για παροχή απόλυτης προστασίας, µάς οδήγησαν στην εγκατάσταση ενός τέτοιου πρωτοποριακού συστήµατος, το οποίο είναι 100% ασφαλές τόσο για τα βρέφη όσο και για το προσωπικό που το χειρίζεται, καθώς εκπέµπει µηδενική ακτινοβολία. Πρόκειται για άλλη µια πρωτοπορία του Οµίλου ΥΓΕΙΑ προς όφελος των οικογενειών που µας εµπιστεύονται ό, τι πολυτιµότερο έχουν, τα παιδιά τους».

Το σύστηµα έχει δοκιµαστεί και εφαρµόζεται στα µεγαλύτερα µαιευτήρια της Ευρώπης και της Αµερικής. Είναι εγκεκριµένο από τον FDA, Class VI (ιατρική χρήση) και πιστοποιηµένο κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN300 328, EN 300 440 class 2.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment