Έρευνες

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΛΗΠΤΕΣ ΝΕΦΡΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να ενισχύσουν τη βεβαιότητα για το προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου Certican® (everolimus), το οποίο χορηγείται σε λήπτες μοσχεύματος νεφρού. Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από την καινοτόμο μελέτη TRANSFORM, στην οποία έλαβαν μέρος 2.000 λήπτες νεφρού.

Η TRANSFORM είναι η πρώτη μελέτη για τη μεταμόσχευση νεφρού που έχει γίνει ποτέ για την αξιολόγηση των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων ωφέλιμων εκβάσεων των ασθενών, με τη δυνατότητα να αλλάξει το θεραπευτικό πρότυπο για την πρόληψη της απόρριψης στους de novo (για πρώτη φορά) λήπτες μεταμόσχευσης νεφρού.

Για τον ασθενή που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση, το θέμα πλέον δεν είναι μόνο η επιβίωση. Eίναι να ζήσει μια μακρά και ικανοποιητική ζωή χάρη στις βελτιωμένες εκβάσεις (μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας και καρδιαγγειακών (CV) συμβάντων και βελτιωμένη ποιότητα ζωής).

Αυτή η παγκόσμια μελέτη Φάσης IV, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη de novo μεταμόσχευση νεφρών, έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη του Certican® (everolimus) στις μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Το Certican® (everolimus) είναι ένα από τα πιο εκτενώς μελετημένα ανοσοκατασταλτικά στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, με περισσότερους από 10.000 λήπτες μοσχευμάτων να έχουν εγγραφεί στις κλινικές μελέτες με χορηγό τη Novartis σε όλον τον κόσμο. Με την εμπορική ονομασία Certican® (everolimus) έχει εγκριθεί σε πάνω από 90 χώρες για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και καρδιάς και επιπροσθέτως είναι το μόνο εγκεκριμένο στην ΕΕ και άλλες χώρες του κόσμου για την πρόληψη της απόρριψης οργάνου σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment