ΑΘΗΝΑ: ΕΚΘΕΣΗ “ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Προσωπικές μαρτυρίες γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού… Είναι το θέμα μιας από τις πλέον πρωτοποριακές “εικαστικές” εκθέσεις, που αξιοποιεί τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, για να αποκαλύψει πραγματικές εμπειρίες από τη ζωή γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού.

Η μοναδική αυτή εγκατάσταση, με τίτλο “I am not the Cancer”, έρχεται στην Ελλάδα στις 28 Νοεμβρίου 2013. Το τολμηρό και τεχνικά καινοτόμο έργο επινόησαν οι διακεκριμένοι Βρετανοί καλλιτέχνες John Wynne και Tim Wainwright, οι οποίοι, παρουσιάζουν τις άγνωστες ιστορίες γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, προσφέροντας μια σύντομη, αλλά πολύ οικεία ματιά στις σωματικές, συναισθηματικές και πρακτικές επιπτώσεις στις γυναίκες που ζουν με τη νόσο.

Η έκθεση, η οποία αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού “Here & Now”, έχει ήδη παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Την εγκατάσταση θα πλαισιώσει έκθεση με θέμα «10 Ελληνίδες Εικαστικοί Αφουγκράζονται», όπου 10 σημαντικές Ελληνίδες εικαστικοί μιλούν για μια γυναικεία υπόθεση που μας αφορά όλους και για μια περιπέτεια ζωής που συνεχίζεται. Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, 2013, στο Gazarte, Βουτάδων 32 – 34 (Σταθμός Κεραμεικού), 2ος όροφος (11.00πμ – 10.00μμ). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.grΣχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!