Ειδήσεις

ΤΡΙΗΜΕΡΗ 24ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΚΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τριγμούς στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Αδωνι Γεωργιάδη προκαλούν οι αποφάσεις για απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά και λουκέτα σε πολυϊατρεία. Γιατροί και εργαζόμενοι του συστήματος (πρώην ΙΚΑ) ξεκινούν τριήμερες κινητοποιήσεις, με τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους.

Ειδικότερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα απεργήσουν από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, ενώ από την Τρίτη θα συμμετάσχει και το υγειονομικό και το υπόλοιπο προσωπικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, από την άλλη, διά του προέδρου του Γιώργου Πατούλη, στενού πολιτικού φίλου του Αδώνιδος Γεωργιάδη, προκηρύσσει επίσης τριήμερη απεργία και καλεί το σύνολο των μελών του να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, ανάστατοι είναι οι γιατροί με τις αλλαγές. Ακόμη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, γαλάζιος συνδικαλιστής Δημήτρης Τσάμης, καταφέρθηκε κατά του υπουργού Υγείας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας για τους γιατρούς και για τις δηλώσεις του ότι δεν τους εμπιστεύεται. «Η απαξίωση των γιατρών έχει στόχο την απόλυσή τους» είπε, τονίζοντας ότι με το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Write A Comment