O Γιατρός Συμβουλεύει

LASER ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΚΜΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι συσκευές laser που εκπέμπουν σε μήκος κύματος μεταξύ 420-650 nm μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ενεργού ακμής.

Τα συγκεκριμένα laser, μεταφέρουν ενέργεια στην επιφάνεια του δέρματος και κάτω από αυτήν, που με επιλεκτικό τρόπο απορροφάται από τα φλεγμονώδη στοιχεία της ακμής, χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες υγιείς ιστοί. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η δραματική μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας των περιοχών του δέρματος που πάσχουν από ενεργό ακμή.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία και πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα;
Το θεραπευτικό πρωτόκολλο απαιτεί ο ασθενής να υποβάλλεται σε συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα, διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών.

Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά το πέρας αυτής. Αντένδειξη αποτελεί η λήψη ισχυρής φαρμακευτικής θεραπείας (accutane) από μέρους του ασθενούς, καθώς και υπερβολικής έκθεσης σε ισχυρή ακτινοβολία, χωρίς προφύλαξη.
Συνήθως απαιτούνται 8-14 συνεδρίες.

*Ο Εμμανουήλ Δασκαλάκης είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Πλαστικών με εξειδίκευση στηνΑισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική www.plastic-surgery.gr

 

Write A Comment