Γυναίκα

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με μια μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Eating Disorders, οι γυναίκες που πάσχουν από κάποια μορφή διαταραχής της διατροφής, έχουν μικρότερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδιά, έναντι των άλλων γυναικών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα ηλικιών.

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, της Φιλανδίας.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, οι γυναίκες που πάσχουν από διαταραχές της διατροφής έχουν μικρότερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδιά, έναντι των άλλων γυναικών που ανήκουν στην ίδια ομάδα ηλικίας. Η μεγάλη διαφορά είναι πιο εμφανής σ’ αυτές που πάσχουν από ανορεξία. Στην ομάδα αυτή, ο αριθμός των εγκύων ήταν λιγότερος από το ήμισυ της ομάδας ελέγχου.

Η πιθανότητα αποβολής ήταν περισσότερο από διπλάσια για τις γυναίκες που έπασχαν από βουλιμία έναντι των άλλων γυναικών της ίδιας ομάδας ηλικιών.

Οι διαταραχές της διατροφής των είναι συχνές μεταξύ των γυναικών των δυτικών χωρών, ιδιαίτερα μεταξύ κοριτσιών και νεαρών γυναικών. Υπολογίζεται ότι περίπου 5- 10% όλων των νέων γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες, υποφέρει από κάποια διαταραχή της διατροφής, σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

Write A Comment