Ειδήσεις

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σοκ έχει προκαλέσει η εξάρθρωση μίας σπείρας, η οποία πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες βρεφών στον Βόλο.

Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, συνελήφθησαν επτά άτομα, εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής – υποψήφιος πατέρας του παιδιού.

Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν ένας 53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη Βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους των 10 ημερών, που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης και θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία, και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας.

Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η παράνομη υιοθεσία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ και 100 δολαρίων ΗΠΑ.

Μεσάζοντας
Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο με το 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα, το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας.

Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.

Στις 5 Ιανουαρίου η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι.

Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, η 24χρονη επέστρεψε στο προαναφερόμενο σπίτι, ενώ ο αλλοδαπός ‘μεσάζοντας’ συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο για επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.

Επικοινωνία
Το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό.

Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος.

Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Write A Comment