O Γιατρός Συμβουλεύει

ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Είναι γνωστό πως η σεξουαλική επαφή είναι καλή για την υγεία και την ψυχολογία.

Το σεξ χαλαρώνει, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά το κυκλοφορικό, είναι καλή άσκηση, μας γεμίζει ενδορφίνες και σεροτονίνη, ενώ βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών.

Όμως ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, Δημήτρης Χατζηχρήστου, επισημαίνει πως αυτό ισχύει με κάποιες «παραμέτρους».

Οι «παράμετροι» λοιπόν λένε ότι τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί.

«Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία του ατόμου. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν αναλυτικά για τα οφέλη της κλασικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία» λέει ο κ. Χατζηχρήστου.

Ο κ. Χατζηχρήστου έχει τους επιστημονικούς του λόγους για να υποστηρίζει την «κλασική» επαφή άνδρα-γυναίκας, αφού επισημαίνει ότι μελέτες δείχνουν πως η κινητικότητα του σπέρματος είναι καλύτερη μετά την ερωτική επαφή, παρά μετά τον αυνανισμό.

Επίσης η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου, άρα και τη λειτουργικότητά του.

Όμως ό,τι και να λένε οι έρευνες, η ζωή έχει τις δικές της προεκτάσεις.

Η ερωτική επαφή δεν παύει να είναι μια ευεργετική άσκηση, να μας δένει με το σύντροφό μας, να αυξάνει τις καλές μας ορμόνες και να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, είτε είμαστε ετεροφυλόφυλοι είτε όχι, είτε νιώθουμε καλά με την πιο κλασική στάση, είτε αγαπάμε κι άλλες εξίσου.

ΠΗΓΗ: eyedoll.gr

Write A Comment