Ειδήσεις

ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις, όποτε το κρίνουν αναγκαίο, βρίσκονται οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που η Τρόικα επιμείνει στην απελευθέρωση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Παρά το γεγονός, ότι τόσο ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς όσο και ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, φαίνεται να συντάσσονται με την άποψη των φαρμακοποιών, ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα παραμένουν φάρμακα και άρα θα πρέπει να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία, η Τρόικα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις για πώληση τους και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε άμεσες και ξαφνικές κινητοποιήσεις, αν επικρατήσει τελικά η άποψη της Τρόικα. «Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουν, καμιά περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους, με το πρόσχημα της επικράτησης του ανταγωνισμού», υπογραμμίζουν με έμφαση μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ.

Να σημειωθεί ότι, οι «απειλές» των φαρμακοποιών δεν ειναι κενές περιεχομένου, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία έχει εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ για άμεσες και ξαφνικές κινητοποιήσεις όποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ: health.in.gr

Write A Comment