Αιματολογία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αυξημένο βάρος, χοληστερίνη πάνω από τα επιτρεπτά όρια και «τσιμπημένο»σάκχαρο παρουσιάζει το 50% των νέων γυναικών που ελέγχονται δωρεάν στην κλινική προληπτικής ιατρικής του ΠΑΓΝΗ στο πλαίσιο του προγράμματος «Για την καρδιά των γυναικών».

Όπως τονίζει ο διευθυντής της κλινικής προληπτικής ιατρικής Τάσος Φιλαλήθης , στις γυναίκες τα όποια προβλήματα εκδηλώνονται κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Το πρόγραμμα λοιπόν, λειτουργεί προληπτικά έτσι ώστε οι γυναίκες να αφυπνιστούν σε μικρότερη ηλικία και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα εξαλείψουν τους παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το πρόγραμμα λειτουργεί το διάστημα από Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2014 και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής ένωσης –ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο. Ο έλεγχος περιλαμβάνει ιατρικό ιστορικό, μέτρηση αρτηριακής πίεσης , εξετάσεις αίματος, έλεγχο βάρους και διατροφικών συνηθειών. Όποτε κρίνεται απαραίτητο οι συμμετέχουσες καλούνται να παραστούν και σε δεύτερο ραντεβού προκειμένου να διερευνηθεί καλύτερα το οποίο πρόβλημα υγείας εντοπιστεί.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο 2810394720 και στο 2810394758 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ες τη 1 το μεσημέρι.

Write A Comment