Ειδήσεις

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΓΡΙΠΗ – ΣΤΟΥΣ 51 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της γρίπης τις τελευταίες ημέρες με τους νεκρούς να έχουν φθάσει πια τους 51.

Αλματώδη αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας, καθώς μόνο τα τελευταία 24ωρα στη λίστα με τα θύματα προστέθηκαν άλλοι 10 άνθρωποι με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλέον τους 51.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι φέτος η νοσηρότητα είναι στα ύψη σε σύγκριση με τους δύο περασμένους χειμώνες. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι μόνο την Πέμπτη μέσα σε μία μέρα έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες, όλοι πάνω από τα 50 αλλά με υποκείμενα νοσήματα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άλλα 59 άτομα και άρα είναι ορατός ο κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Συνολικά από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση 168 ασθενείς, κυρίως χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένοι, στην πλειονότητα τους δεν είχαν εμβολιαστεί.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι σημαντικό να αναζητούν άμεσα γιατρό τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος και πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις.

Στο μεταξύ για λιγότερες ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία κάνουν λόγο οι Φαρμακοποιοί, με τον ΕΟΦ, όμως, να υποστηρίζει ότι δεν έχει καταγράψει ελλείψεις.

Πάντως φαίνεται ότι η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών απέτρεψε πολλούς από το να εμβολιασθούν σε μια χώρα όπου ούτως η άλλως η εμβολιαστική κάλυψη είναι εξαιρετικά χαμηλή και συνήθως αγγίζει το 5%.

Write A Comment