Ειδήσεις

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το σφράγισμα των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα – μεταξύ των οποίων και της Κρήτης- από τη Δευτέρα αποφάσισε η διοίκηση του οργανισμού υπό τις ευλογίες της ηγεσίας του υπουργείου υγείας .
«Τα πολυϊατρεία ήδη υπολειτουργούν καθώς οι γιατροί απεργούν από τις 25 Νοεμβρίου», αποφαίνεται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ο οποίος έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν.

Στην Κρήτη γιατροί, εργαζόμενοι του ιδρύματος και ασθενείς βρίσκονται κυριολεκτικά στα κάγκελα αφού η απόφαση αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στα χέρια του διευθυντή της νομαρχιακής μονάδας υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, πρέπει η νομαρχιακή μονάδα υγείας να έχει παραδοθεί εώς τη Δευτέρα στην περιφερειακή διεύθυνση και στην αρμόδια επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί προκειμένου να την παραλάβει.

Γιατροί και εργαζόμενοι οι οποίοι φέρονται να προσφεύγουν στον εισαγγελέα , βρίσκονται πλέον σε καθεστώς διαθεσιμότητας και χωρίς μάλιστα καμία προειδοποίηση.
Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».

Ο Γιάννης Μπασκόζος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και γιατρός του ΕΟΠΥΥ αναφέρει σε δήλωσή του:  «Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. »
Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Όσο για τους ασθενείς, θα πρέπει πλέον να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς ενώ παγώνουν και όλες οι επιτροπές για την εξέταση αναρρωτικών αδειών.

Write A Comment