Γυναίκα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΒΟΛΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Έρευνα αποκαλύπτει ότι συνδυασμός αλλαγών στον τρόπο ζωής μιας εγκύου μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο αποβολής.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των αποβολών που συμβαίνουν το πρώτο τρίμηνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν με συνδυασμό αλλαγών στον τρόπο ζωής, υποδεικνύει έρευνα από τη Δανία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σηκώνοντας περισσότερα από 20 κιλά καθημερινά στην εγκυμοσύνη και με το να είναι παχύσαρκη ή πολύ αδύνατη μια γυναίκα, αύξανε τις πιθανότητες αποβολής.

Γυναίκες άνω των 30 ετών που έπιναν αλκοόλ και εργάζονταν σε νυχτερινές βάρδιες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν επίσης πιο πιθανό να αποβάλλουν, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα ανέλυσε 91.427 γυναίκες.
Ερευνητές του University of Copenhagen, που πραγματοποίησαν την έρευνα δήλωσαν ότι μόνο μειώνοντας όλους τους παράγοντες κινδύνου θα μπορούσαν να προληφθούν οι αποβολές.

Η ερευνήτρια Anne- Marie Nybo Andersen, του University of Copenhagen, δήλωσε ότι το κύριο μήνυμα από την έρευνα είναι ότι η αποβολή αποτελεί θέμα για πρόληψη.

Η Nybo Andersen θεωρεί σημαντική την έρευνα, καθώς έδειξε τη σχετική σημασία των διαφορετικών παραγόντων του τρόπου ζωής στην πρόκληση αποβολής, παρά συγκεκριμένων παραγόντων όπως ορισμένα φάρμακα.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να αφορούν πολλούς ανθρώπους, από ζευγάρια μέχρι υπεύθυνους για πολιτικές μητρότητας, κανόνες στον εργασιακό χώρο και στήριξη σε φοιτήτριες που εγκυμονούν.

Η ερευνήτρια πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αναβολή της εγκυμοσύνης για τα μέσα της ηλικίας των 30 συνδυάζεται με σοβαρά αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Αναλύθηκαν εγκυμοσύνες μεταξύ του 1996 και 2002. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το 3,5% των γυναικών απέβαλε.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν για σχέσεις μεταξύ των αποβολών και του τρόπου ζωής συλλέγοντας στοιχεία μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Obstetrics and Gynaecology.’

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Write A Comment