Ειδήσεις

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΓΡΙΠΗ – 62 ΝΕΚΡΟΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι υγειονομικές αρχές, έπειτα από τα απανωτά θανατηφόρα περιστατικά γρίπης. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 20 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης και η εκτίμηση των επιδημιολόγων είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ύφεση πριν τις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφηκαν 62 θάνατοι από γρίπη, ενώ 54 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (186 από την αρχή της επιδημιολογικής παρατήρησης).

Ανάμεσα στα θύματα και δύο παιδιά μόλις 2 ετών που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

H συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ταυτοποιήθηκε με το στέλεχος Α (Η1Ν1) το οποίο κυκλοφορεί σταθερά κάθε έτος μετά την πανδημία γρίπης 2009.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης του φαινομένου και προβλέπεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Κατά συνέπεια, προτείνεται η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής, όπως κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος και οικειοθελής αποχώρηση σε δημόσιους χώρους, όταν παρατηρούνται συμπτώματα, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Επιπλέον συστήνεται η έγκαιρη χρήση αντιιϊκών φαρμάκων, εντός του πρώτου 48ωρου από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Οι ομάδες που πρέπει να προσέξουν περισσότερο, καθώς οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, είναι παιδιά, ηλικιωμένοι (άτομα 60 ετών και πάνω) και ενήλικες με άσθμα, πνευμονοπάθεια, καρδιακές νόσους, διαβήτη και δέκτες οργάνων μέσω μεταμόσχευσης.

ΠΗΓΗ: healthpress.gr

Write A Comment