Ειδήσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνο συνεργασία συνήψαν δέκα κορυφαίες εταιρείες φαρμάκων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων φαρμάκων, που υποστηρίζεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, οι φαρμακευτικές εταιρείες σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ θα μοιραστούν δεδομένα, δείγματα ιστών και αίματος, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να αναπτυχθούν νέα φάρμακα για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.

Η «Σύμπραξη για την Επιτάχυνση της Παρασκευής Φαρμάκων», όπως ονομάστηκε η συμφωνία, θα κοστίσει περίπου 230 εκατομμύρια δολάρια και θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Bristol-Myers Squibb Co, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline, Takeda Pharmaceuticals και Sanofi.

Η συμφωνία απαγορεύει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ανακάλυψη για να αναπτύξουν δικό τους φάρμακο έως ότου το πρόγραμμα δημοσιοποιήσει τα δεδομένα της ανακάλυψης αυτής.

ΠΗΓΗ: in.gr

Write A Comment