Ειδήσεις

ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΚΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΠΗΣ

Στο έλεος του ιού της γρίπης έχει αφήσει το Υπουργείο Υγείας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αφού στα φαρμακεία όχι μόνο εμβόλιο δεν υπάρχει αλλά ούτε και αντιικά φάρμακα!.

Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο αριθμός των 59 νεκρών από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης αφού η φετινή δραστηριότητα του ιού βρήκε εντελώς απροετοίμαστη τη χώρα μας.

Οι επιδημιολόγοι τονίζουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει στο ένα τρίτο όσων είχαν χάσει τη ζωή τους την περίοδο της πανδημίας του 2009 και συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες έστω και τώρα να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Δε μας λένε όμως που μπορούμε να βρούμε το εμβόλιο το οποίο από τις αρχές Ιανουαρίου δεν υπάρχει ούτε στα φαρμακεία των νοσοκομείων αλλά ούτε και στα φαρμακεία γενικότερα . Παράλληλα, με την κατάσταση των φαρμακείων, φέτος δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι που εμβολιάζονταν ως πέρυσι στα ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ, στον οργανισμό, ήταν αναγκασμένοι να προσφύγουν στα φαρμακεία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο , δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.

Η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού εξέφρασε την άποψη ότι ο αυξημένος αριθμός των θανάτων οφείλεται στην ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών.Απέδωσε, δε, τα κενά πληροφόρησης, στην έλλειψη πόρων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Και σα να μην έφτανε το γεγονός οτι δεν υπάρχουν εμβόλια, είδος προς εξαφάνιση είναι και τα αντιικά φάρμακα τα οποία οπως σημειώνουν οι ειδικοί , αν ληφθούν εγκαίρως, μειώνουν τις επιπλοκές της γρίπης.

Στα φαρμακεία , όπως δηλώνει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιαννης Τσικανδυλάκης , υπάρχει σοβαρή έλλειψη αντιικών και η προμηθειά τους μπορεί να γίνει μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων που και εκεί όμως τα φυλάνε ως « κόρη οφθαλμού» αφού είναι λιγοστά.

Write A Comment