Ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις κυβέρνησης δανειστών τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα .

Η ρήξη που επήλθε στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχε η ηγεσία υπουργείου Υγείας με την τρόικα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε για άλλη μια φορά να πείσει τους δανειστές μας ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) δεν πρέπει να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 11.000 φαρμακεία σε όλη τη χώρα και οι ασθενείς ,μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η επιχειρηματολογία Άδωνι βέβαια εδράζεται και στο γεγονός ότι στην περίπτωση που τα ΜΗΣΥΦΑ βγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ο κλάδος θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις με λουκέτα σε όλη τη χώρα. Κάτι που δε συμφέρει σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή την κυβέρνηση.

Ωστόσο οι τροικανοί δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται καθώς επέμεναν και για το θέμα του ποσοστού κέρδους του κλάδου το οποίο επιμένουν να περιορισθεί στο 15%. Να σημειωθεί ότι σήμερα χωρίς τις επιστροφές (υποχρεωτικές εκπτώσεις ) κινείται στο 23% ενώ μετά τις επιστροφές (claw back) καθηλώνεται στο 18%.

«Αν γίνει αυτό θα κλείσουν τα μισά φαρμακεία» απεφάνθη στη σύσκεψη η Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου για να λάβει την απάντηση δια στόματος δανειστών… «ας κλείσουν»..

Write A Comment