Γυναίκα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη γυναικολογική ενδοκρινολογία

Ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης ως Πρόεδρος της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής (Mediterranean Society for Reproductive Medicine, MSRM) διοργανώνει, μαζί με τον Καθηγητή κ. Pedro Barri και τον Καθηγητή κ. Zeev Shoham, διεθνές επιστημονικό συνέδριο στις 24-26 Απριλίου 2014 στη Βαρκελώνη, με σκοπό την παροχή τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης (evidence-based) σε όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα που αφορούν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη γυναικολογική ενδοκρινολογία. Στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη γυναικολογική ενδοκρινολογία αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό οι νέες πληροφορίες από τις κλινικές μελέτες και τις μελέτες βασικής έρευνας που δημοσιεύνται, με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα και οι κατευθυντήριες οδηγίες.

Πρωταρχικός σκοπός της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής είναι η προαγωγή της γνώσης σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Η Μεσογειακή Εταιρεία Ιατρικής της Αναπαραγωγής είναι μία δραστήρια επιστημονική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν Μαιευτήρες Γυναικολόγοι με εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή από 16 χώρες της Μεσογείου. Ιδιαίτερα εφέτος, η Μεσογειακή Εταιρεία Ιατρικής της Αναπαραγωγής συνεργάζεται με τη διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Τεκμηριωμένης Γνώσης στα Αμφιλεγόμενα Θέματα της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας (The World Congress on Building Consensus out of Controversies in Obstetrics and Gynecology & Infertility, COGI), για την αρτιότερη ενημέρωση των Ευρωπαίων Μαιευτήρων & Γυναικολόγων σε όλες τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις της ειδικότητας. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί για επιστημονικές ομιλίες ογδόντα (80) διακεκριμένοι επιστήμονες από είκοσι (20) χώρες: την Ελλάδα, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Κύπρο, τη Δανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Κίνα, το Χόνγκ-Κόνγκ, τη Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και το Μαυροβούνιο.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα γίνουν τέσσερα σεμινάρια: 1) για τις μεθόδους πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, 2) για την επιλογή του «καλύτερου εμβρύου» κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση, 3) για τις μεθόδους κατάψυξης ωαρίων και εμβρύων με υαλοποίηση (vitrification) και 4) για τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθείται κατά την συγγραφή επιστημονικών εργασιών. Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν όλες οι πρόσφατες ανακαλύψεις που αφορούν την ασφάλεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τη διατήρηση της γονιμότητας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία/ ακτινοθεραπεία, την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης και της αδενομύωσης, την προεμφυτευτική διάγνωση, τις επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης, την πτωχή ωοθηκική απάντηση στην πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, την ανδρική υπογονιμότητα και την εμμηνόπαυση. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των Ευρωπαίων Μαιευτήρων-Γυναικολόγων και την καλύτερη παροχή υγείας στις ασθενείς τους.

Write A Comment