Ειδήσεις, Ιατρικά Νέα — 16/04/2014 12:17

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

Υπεγράφη  από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη  η απόφαση  της  προκήρυξης  θέσεων επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας  με σκοπό να καλυφθούν   τα υφιστάμενα κενά στο χώρο της Υγείας, Στον Νομό Λασιθίου  προκηρύσσονται συνολικά πέντε θέσεις και συγκεκριμένα,  μία παιδιατρική στο Γ.Ν Αγίου Νικολάου, δύο παθολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας , μία ακτινοδιαγνωστική στο Κ.Υ Νεάπολης και τέλος μία χειρουργική στο Νοσοκομείο Σητείας όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ κ.Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο κ. Πλακιωτάκης κατόπιν της απόφασης αυτής  που περιλαμβάνει και καλύπτει σημαντικά κενά στα Νοσοκομεία του Λασιθίου  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μία θετική είδηση για τον Νομό Λασιθίου οι θέσεις που θα προκηρυχθούν και θα καλύψουν κενά στα νοσοκομεία του νομού μας. . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω θέσεις προκηρύσσονται με βάση το νέο νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίστηκε από την ολομέλεια δίνοντας έτσι  κίνητρα στους επικουρικούς ιατρούς να επιλέξουν και να καλύψουν τις θέσεις ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παρατείνεται δηλαδή ο χρόνος της σύμβασης για τους επικουρικούς σε νοσοκομεία νησιωτικών και σε μικρά επαρχιακά στα τρία έτη και αντιμετωπίζεται το θέμα της έλλειψης ενδιαφέροντος για κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων από ιατρούς. Δίνεται  επιπλέον και   η δυνατότητα απόσπασης και συνυπηρέτησης συζύγων σε ειδικές περιπτώσεις .

 Τέλος σημαντικό επίσης  το γεγονός – και αξίζει να το αναφέρουμε-   είναι ότι,  η διαδικασία επιλογής των επικουρικών ιατρών δεν θα γίνει κεντρικά από το Υπουργείο  αλλά από τον κατάλογο που  διατηρεί η κάθε υγειονομική περιφέρεια,    κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και αποφεύγοντας  χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

Αναμφισβήτητα το ελληνικό σύστημα υγείας σε πολλές περιπτώσεις ήταν στρεβλό  και παράλληλα  η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δημιούργησε καινούρια δεδομένα. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση έθεσε μία από τις βασικές παραμέτρους : την ανασυγκρότηση του χώρου υγείας μέσω μεταρρυθμίσεων και την καλύτερη και ποιοτικότερη προσβασιμότητα όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία».

ΠΗΓΗ: ekriti.grΣχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!