Ειδήσεις

5 ΕΥΡΩ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια που έχει επιβάλει στους ασθενείς η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί χαράτσι και στο ΠΕΔΥ του Άδωνι. 

Μετά το 5ευρω που εφαρμόζεται στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για μία επίσκεψη, όλα δείχνουν πως είναι πολύ πιθανό αντίστοιχο χαράτσι να επιβληθεί και στο ΠΕΔΥ και τα πολυιατρεία.
Κάτι που άλλωστε επανέφερε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι όλα είναι ανοικτά.
Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εισιτήριο 5 ευρώ και στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ καθώς όπως είπε: “στο τέλος του χρόνου θα αποφασίσουμε εάν θα επιβληθεί το 5ευρω και στα πολυιατρεία ή όχι”.
Κάτι που όπως φαίνεται είναι στον ορίζοντα δεδομένου ότι προβλέπεται και στο σχετικό νόμο για το ΠΕΔΥ που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται σταδιακά.
Σήμερα πάντως οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων όπου προσφεύγουν για να δουν ειδικό γιατρό. Από το χαράτσι αν επιβληθεί θα εξαιρεθούν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι καθώς και κάποιες κατηγορίες βαρέως πασχόντων.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΠΕΔΥ που παρουσιάζει προβλήματα κυρίως με έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών ο υπουργός υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων του λέγοντας πως παρά τις Κασσάνδρας το ΠΕΔΥ λειτουργεί κανονικά και τα όποια προβλήματα θα λυθούν με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών αλλά και με τους 1000 οικογενειακούς γιατρούς που θα ενταχθούν  σύντομα στο σύστημα.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Write A Comment