Ειδήσεις

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου υγείας αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης φίλος του πρώην υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Στο πλευρό του θα έχει ως αναπληρωτή υπουργό υγείας τον Λεωνίδα Γρηγοράκο ( από το ΠΑΣΟΚ) και υφυπουργό υγείας την Κατερίνα Παπακώστα.

Ο νέος υπουργός θα κληθεί το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος χώρος της υγείας αλλά και τις πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών στο ΕΣΥ κυρίως στο χώρο του φαρμάκου.

Ο κ. Μάκης Βορίδης δικηγόρος στο επάγγελμα αλλά και στενός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τελικά δεν τοποθετήθηκε σε άλλη θέση  το επόμενο διάστημα θα έχει να αντιμετωπίσει τα καυτά μέτωπα του χώρου της υγείας.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι για δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα  που αναλαμβάνει θέση υπουργού ο Μάκης Βορίδης.
Η προηγούμενη ήταν το Νοέμβριο του 2011 όταν και ορκίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην τότε κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
βιογραφικό

Ο νέος υπουργός υγείας γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα Είναι έγγαμος. Έχει ένα γιο και μια κόρη.

Σήμερα διατηρεί στην Αθήνα δικηγορικό γραφείο.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δε Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου.
Μιλάει απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε το 1953 στη Σπαρτιά Λακωνίας.
Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τα έτη 1984 – 1986 μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας – Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Την τριετία 1981-1983 διατέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., το 1987-1989 αντιπρόεδρος του νοσοκομείου “Ελπίς”, το 1989 -1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, το 1993-1994 πρόεδρος του νοσοκομείου “Αγία Όλγα” και το 1995 -1996 πρόεδρος του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.
Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΕΝΓΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕ.Σ.Υ. και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ Είναι ιατρός πνευμονολόγος – εντατικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων λόγω βουλευτικής ιδιότητας).
Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέγεται βουλευτής Λακωνίας από το 2000 έως και σήμερα.
Στις εκλογές του 2012, μετά από την τιμητική πρόταση του προέδρου του κόμματος, εξελέγη Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Στον ανασχηματισμό της 24ης Ιουνίου 2013 αντικαταστάθηκε από τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής και τοποθετήθηκε υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών.
Σύζυγός του είναι η Σοφία Ανδριτσοπούλου και έχουν δύο κόρες.
Κατερίνα Παπακώστα
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι δικηγόρος. Έγγαμη με το στρατηγό, Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, διευθυντή Οικονομικού του ΓΕΣ. Μητέρα δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας.
Πολιτικό στέλεχος της ΝΔ από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος.
Το 1990, η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Το 1997, εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο λεκανοπέδιο). Διετέλεσε βουλευτής από το 2000 – 2009.
Τον Μάιο του 2004, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο 2013. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW).
Το 2006, εξελέγη αντιπρόεδρος των Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN).
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Write A Comment