Ειδήσεις

ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΑΪΟ MERS ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ένας 59χρονος στην Αλγερία, ο οποίος παρουσίασε τα συμπτώματα του κοροναϊού MERS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού στην αφρικανική χώρα. Ένας ακόμη άνθρωπος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Και οι δύο άνδρες είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό. Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης Τλεμσέν, 600 χιλιόμετρα δυτικά από το Αλγέρι, ύστερα από 11 ημέρες νοσηλείας. Ο δεύτερος άνδρας, 66 ετών, που έχει προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύεται στην πόλη Κολέα κοντά στο Αλγέρι και σύμφωνα με το υπουργείο η κατάστασή του βελτιώνεται.

Κρούσματα του κοροναϊού MERS έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Ιράν, της Ολλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ, με τους περισσότερους ασθενείς να έχουν ταξιδέψει νωρίτερα από και προς τη Σαουδική Αραβία.

Ο κοροναϊός MERS (το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός «εξάδελφος» του ιού, που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο. Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και συχνά -μοιραία- πνευμονία. Σε αντίθεση με το SARS, το MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί θεραπεία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Write A Comment