ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

VIDEO

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Αικατερίνη Ανδριανάκη

Η Ιατρός Ακτινολόγος , Παιδοακτινολόγος, Αικατερίνη Ανδριανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ακτινολογία (Κλασσική Ακτινολογία, Υπερηχοτομογραφία, Αξονική Τομογραφία, Μαγνητική Τομογραφία, Επεμβατική Ακτινολογία) στο Γενικό Νοσοκομείο Βενιζέλειο – Πανάνειο στο Ηράκλειο Κρήτης και στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου. Έχει εξειδικευθεί, επίσης, στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην Ουροακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τεργέστης, στην Ιταλία, καθώς και στο Μεταβολισμό των Οστών στα παιδιά, στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού της Αθήνας στο τμήμα Μεταβολισμού των Οστών.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία:
  • Στις εξετάσεις υπερήχων σώματος καθώς και στα triplex αγγείων σε ενήλικες και σε παιδιά.
  • Στις βιοψίες του προστάτη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (με ανώδυνη μέθοδο) καθώς και με την Υβριδική Τεχνική – Fusion Imaging.
  • Στον έλεγχο με υπερηχογραφική ελαστογραφία με τεχνική strain και shear wave για βλάβες ήπατος, μαστού, θυρεοειδούς και προστάτου.
  • Στην παρακέντηση με λεπτή βελόνη (FNA) των οζιδίων του θυρεοειδούς, λεμφαδένων, ψηλαφητών μορφωμάτων καθώς και βλαβών του μαστού.
  • Στις βιοψίες του μαστού υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, καθώς και με την Υβριδική Τεχνική – Fusion Imaging.
  • Στον υπερηχογραφικό έλεγχο για τη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και στους τραυματισμούς του πέους, αλλά και στον έλεγχο των προθέσεων αυτού.
  • Στην υπερηχογραφική κυστεοουρηθρογραφία, μία μέθοδο απεικόνισης χωρίς ακτινοβολία, με τη χρήση υπερήχου και ειδικών σκιαγραφικών μέσων, για την αξιολόγηση της κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης και των παθήσεων της ουρήθρας σε βρέφη και παιδιά.
  • Στον απεικονιστικό προγεννητικό έλεγχο γονιμότητας για τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.
  • Στη μέτρηση της οστικής πυκνότητας σε παιδιά και ενήλικες.
  • Στον έλεγχο λιπομέτρησης και στην απεικόνιση του σπλαχνικού λίπους σε ενήλικες και παιδιά.
  • Στην απεικόνιση του μαστού με Μαστογραφία και Υπέρηχο, καθώς και στον έλεγχο των ενθεμάτων του μαστού με τις τεχνικές αυτές.
Συνεχιζόμενη ιατρική κατάρτιση: Η Ιατρός Ανδριανάκη Αικατερίνη έχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Ιατρικά Συνέδρια. Συνεπής στη συνεχιζόμενη Ιατρική της Εκπαίδευση, είναι μέλος των ακόλουθων Εταιρειών:
  • Ευρωπαϊκή Ακτινολογική Εταιρεία (ESR),
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ακτινολογίας (ESPR),
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ουροακτινολογίας (ESUR),
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης του Μαστού (EUSOBI),Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (HRS),
  • Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης του Μαστού (HBIS),
  • Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης,
  • Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ).

Ιωάννης Ασλανίδης

O Δρ. Ιωάννης Ασλανίδης, MD, PhD, F.R.C.Ophth, MBA, είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας τα τελευταία 5 χρόνια, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Εταίρος του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων (Fellow of the Royal College of Ophthalmologists) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι ιδιαίτερα ενεργός τόσο στην εκπαίδευση γιατρών, με μεγάλο διδακτικό έργο αφού έχει εκπαιδεύσει στην Κρήτη πάνω από 40 καταξιωμένους χειρούργους οφθαλμιάτρους από όλο τον κόσμο, όσο και στην εκπαίδευση κοινού διατηρώντας το δικό του ιατρικού κανάλι (https://www.youtube.com/@ofthalmiatros) ενημέρωσης ασθενών στην Ελλάδα.

Από το 2005 ίδρυσε και διευθύνει το Οφθαλμολογικό Διαθλαστικό Κέντρο Εμμετρωπία, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης (http://www.emmetropia.gr), το οποίο αποτελεί και τη μόνη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στον τομέα της οφθαλμολογίας στην Κρήτη.

Επίσης ο Δρ. Ασλανίδης είναι ο ιδρυτής και συντονιστής της ομάδας eyeRadar (https://eyeradar.io), του πρώτου ψηφιακού εργαλείου παγκοσμίως για την αναγνωστική ετοιμότητα και την ανίχνευση της δυσλεξίας.

Ο Δρ. Ασλανίδης αποπεράτωσε την ειδικότητα του στο Λονδίνο το 1992 και από το 1992 έως το 1996 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Weill-Cornell Medical College της Ν. Υόρκης, Η.Π.Α.με θέμα «Υπέρηχοι πολύ υψηλής συχνότητας στη Διαθλαστική χειρουργική».

Εκτός από την εκπαίδευση του στη διαθλαστική χειρουργική, ο Δρ. Ασλανίδης εμπλούτισε επιμελώς την κλινική του εκπαίδευση και εμπειρία και σε άλλους τομείς της Οφθαλμολογίας στις Η.Π.Α., στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα:
• Το 1995 -1996 εξειδικεύεται στη Νεύρο-Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο SUNY (State University of New York, Η.Π.Α.)
• To 1996-1997 εξειδικεύεται στο « Γλαύκωμα» στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο Wills Eye Hospital, στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson της Pennsylvania Philadelphia, Η.Π.Α.
• Το 1997-1999 εξειδικεύεται στις «Παθήσεις Αμφιβληστροειδούς και της Ωχράς στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδά
• Τo 1999-2000 σαν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση εξειδικεύεται στη "Διαθλαστική Χειρουργική και Χειρουργική του Προσθίου ημιμορίου του Οφθαλμού" στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, στο Ηνωμένο Βασίλειο
• Το 2001-2004 επιστρέφει στην Ελλάδα σαν επιστημονικός Διευθυντής Διαθλαστικής Χειρουργικής του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μικροχειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Οφθαλμού (ΒΕΜΜΟ) της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Δρ. Ασλανίδης έχει ενεργή συμμετοχή σε πάνω από 300 δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, επιστημονικά άρθρα, κεφάλαια σε βιβλία, ή παρουσιάσεις σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 διαθλαστικές και άλλες οφθαλμολογικές επεμβάσεις.

Ο Δρ. Ασλανίδης είναι Αν. Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Weill - Cornell Medical College της Νέας Υόρκης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Wenzhou της Κίνας και επιστημονικός σύμβουλος της ιατρικής βιομηχανίας λέιζερ και απεικονιστικών συστημάτων στην οφθαλμολογία.
Τέλος, ο Δρ. Ασλανίδης είναι AeroMedical Examiner (AME Class 1) Πιστοποιημένος από την Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (12 συνολικά) και ειδικός σύμβουλος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στην Οφθαλμολογία.

Κωνσταντίνος Γιακουμιδάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Νοσηλευτική – Χρόνια Νοσήματα», Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Αντιπρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
2002: Πτυχιούχος Τμήματος Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2005: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Κλινική Νοσηλευτική» με κατεύθυνση «Γαστρεντερολογική Νοσηλευτική», Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2010: Διδακτορικό Δίπλωμα, Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος Διδακτορικής Διατριβής: «Ο φόρτος νοσηλευτικής εργασίας ως προγνωστικός παράγοντας της διάρκειας νοσηλείας και της θνησιμότητας ασθενών» (Διαθέσιμη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών).

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2022-Σήμερα: Αναπληρωτής Καθηγητής με Γνωστικό Αντικείμενο «Κλινική Νοσηλευτική – Χρόνια Νοσήματα», Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
2018-2019: Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
2010-2011 & 2012-2013: Διδάσκων (ΠΔ 407/1980) στη βαθμίδα του Λέκτορα, Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
2016-2023: Διδάσκων (αυτοδύναμη διδασκαλία) του μαθήματος «Παρεμβατικές Διαδικασίες στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Καρδιαγγειακής Νόσου», στο ΠΜΣ «Προηγμένη Κλινική
Νοσηλευτική» με κατεύθυνση «Νοσηλευτική Καρδιαγγειακών Νόσων», Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2015-2018: Διδάσκων (αυτοδύναμη διδασκαλία) του μαθήματος «Νοσήματα του Ανθρώπου & η Σύγχρονη Αντιμετώπισή τους» στο ΠΜΣ «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας»,
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου & ΑΕΙ Πειραιά (Τεχνολογικού Τομέα)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
19 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα ως Κλινικός Νοσηλευτής
2003-2007: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Κεντρική Κλινική Αθηνών
2007-2018 & 2020: Καρδιοχειρουργική Μονάδα, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»
2020-2022: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Νοσηλευτικό ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)
2020-2022: Εφημερεύων Προϊστάμενος – Βιοκλινική Αθηνών

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
• Συμμετοχή ως συνερευνητής στο ερευνητικό πρόγραμμα «Επίδραση της αϋπνίας στην ποιότητα ζωής ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια». (Χρηματοδότηση από τον ΕΛΚΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
• Cardiac Surgery Advanced Life Support (Cardiac Surgery ALS)
• Immediate Life Support (ILS)
• Morisky Scale - MMAS Research

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
• Βραβεύσεις 4 ερευνητικών εργασιών σε συνέδρια
• Ιδρυτικό μέλος του INASnet, ενός ηλεκτρονικού δικτύου για την ανάπτυξη και περαιτέρω διερεύνηση της Κλίμακας Νοσηλευτικών Δραστηριοτήτων (Nursing Activities Score). Το συγκεκριμένο δίκτυο περιλαμβάνει συνολικά 18 ιδρυτικά μέλη από 11 χώρες. [link]
• Υποτροφία Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος - ΕΣΝΕ (2011) για εκπόνηση του ερευνητικού πρωτοκόλλου «Επίπεδα γλυκόζης αίματος και αποτελέσματα φροντίδας υγείας ασθενών μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς: σύγκριση δύο μεθόδων ρύθμισης κατά την άμεση μετεγχειρητική περίοδο»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ & ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
• 60 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών
• 16 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών
• 17 κεφάλαια σε βιβλία
• 38 δημοσιεύσεις σε τόμους περιλήψεων – πρακτικών διεθνών & ελληνικών συνεδρίων
• h-index: 12 (Scopus), 17 (Google Scholar), 15 (Research Gate)
• Ετερο-αναφορές (citations) στο επιστημονικό έργο: 306 (Scopus), 870 (Google Scholar), 526 (Research Gate)

Μαριβίκη Καλλιγιάννη

Η Ειδικός Νευρολόγος, Μαριβίκη Καλλιγιάννη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006, από όπου και αποφοίτησε το 2012 με βαθμό Λίαν Καλώς. Το 2018 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Νευροεπιστήμες» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό 8.15, ενώ η πτυχιακή της εργασία πάνω στην Πολλαπλή Σκλήρυνση βαθμολογήθηκε με άριστα 9.5.

Από το 2019 είναι διδακτορική φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μελετώντας τις απεικονιστικές παραμέτρους του Κλινικώς μεμονωμένου συνδρόμου και τη συσχέτισή τους με τη μετάβαση στη βέβαιη διάγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας εκπαιδευτεί άρτια στη διαχείριση μίας πλειάδας νευρολογικών περιστατικών, όπως αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, άνοια, Πάρκινσον, Πολλαπλή Σκλήρυνση, κεφαλαλγίες, επιληψία, μυασθένεια, πολυνευροπάθεια.

Παράλληλα με το κλινικό της έργο, ασχολήθηκε ενεργά επί σειρά ετών με τη διδασκαλία των προπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τόσο διδάσκοντας στο μάθημα της Νευρολογίας 7ου εξαμήνου, όσο και εκπαιδεύοντας τους 6οετείς φοιτητές κατά την κλινική τους άσκηση. Τέλος, έχει συμμετάσχει σαν ερευνήτρια σε κλινικές μελέτες πάνω στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με προφορικές παρουσιάσεις και posters, καθώς και σε διεθνή συνέδρια εξειδικευμένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Επιπλέον, δημοσιεύσεις της υπάρχουν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Νευροανοσολογία».

Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΑΝ) από το 2018, συμμετέχοντας τακτικά σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φορέα. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Βρυξελλών και Βαλλονίας (Ordre de Medecins).

Η κ. Καλλιγιάννη είναι μέλος:
  • της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΑΝ)
  • του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
  • του Ιατρικού Συλλόγου Βρυξελλών και Βαλλονίας (Ordre de Medecins)

Harry Karatasos

Junior Embryologist Aspiring junior embryologist dedicated to helping couples achieve their dream of parenthood through IVF procedures. Eager to apply my strong educational background, laboratory skills, and passion for reproductive science to contribute to the success of an esteemed IVF clinic.

Education

MSc Reproductive  Regenerative Medicine

2021-now National Kapodistrian University Athens

BSc Molecular Biology and Genetics

2015 – 2019 Democritus University of Thrace

Skills

  • Embryo handling
  • Embryo culture
  • Cryopreservation
  • Equipment handling
  • Data analysis
  • Quality control

Experience

Oct 2022 – Now

Genesis Crete, Heraklion Crete

During my occupation, I assisted senior embryologists in all aspects of IVF laboratory procedures, where I gained hands-on experience in oocyte retrieval, sperm preparation, and embryo culture.

  • Proficient in oocyte and embryo handling techniques
  • Experienced in cryopreservation and thawing procedures
  • Skilled in quality control and lab equipment maintenance
  • Knowledgeable in embryonic development and reproductive endocrinology
  • Excellent attention to detail and data management skills

Apr 2021 - Oct 2021

Asklipios Diagnosis, Heraklion Crete

Molecular Biologist

During the COVID-19 pandemic, I contributed significantly to public health efforts by specializing in PCR testing for SARS-CoV-2. My responsibilities

included:

  • Performing accurate and high-throughput PCR tests for virus detection.
  • Ensuring strict adherence to laboratory protocols and quality control standards.
  • Collaborating with a dedicated team to process a high volume of tests efficiently.
  • Timely reporting of test results to support contact tracing and patient care.

Research

MSc Thesis:
Pharmacogenomics in IVF, 2023 (ongoing)

BSc Thesis:
Expression of COL10A1 in osteoarthritis, 2019

Γεώργιος Κλάδος

Εξειδικεύση στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Κλάδος Γεώργιος είναι ιατρός Χειρουργός γυναικολόγος-μαιευτήρας στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατάγεται από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με αντικείμενο τον καρκίνο του ενδομήτριου. Παρακολούθησε με υποτροφία και αποφοίτησε με άριστα από το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, όπου και βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Έχει πάρει μέρος ως ομιλητής σε πλήθος γυναικολογικών- μαιευτικών συνεδρίων και συμμετείχε στη συγγραφή του Ατλαντα Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ανατομίας της Πυέλου των M.Baggish- M. Karram, ενώ έχει πάρει μέρος στη δημοσιεύση άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος προγράμματός εκπαιδευτικών της πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΝΓ Λάρισας. Στο ιατρείο του παρέχεται πλήρης προληπτικός έλεγχος, τεστ PAP, καλλιέργειες κολπικού υγρού, λήψη HPV DNA test, βιοψίες τακτική παρακολούθηση μαιευτικών περιστατικών και θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων.

Σε συνεργασία με την κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, γίνεται πλήρης διερεύνηση υπογόνιμων ζευγαριών, πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας, ορμονική θεραπεία και σπερματέγχυση.

Καλλιόπη Μηλάκη

H παθολόγος με ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία, Καλλιόπη Μηλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε με άριστα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με υποτροφία αριστείας από το ‘Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή με βαθμό «Λίαν Καλώς» ενώ στο τελευταίο έτος των σπουδών της συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βιέννης (AKH) ως υπότροφος του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus”. Ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου υπηρέτησε αρχικά στο Π.Ι. Μαλλών και ολοκλήρωσε την θητεία της στο Κ.Υ. Άνω Βιάννου.

Ειδικεύτηκε στην ειδικότητα της παθολογίας αρχικά στο Γ.Ν. Ιεράπετρας και ακολούθως στη Β’ Παθολογική κλινική του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Υπηρέτησε στην ίδια κλινική -μετά την ειδίκευση της- ως επικουρική επιμελήτρια β΄ έως και τον Μάρτιο του 2020.

Το 2019 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της στο Σακχαρώδη Διαβήτη και στην Παχυσαρκία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό τον επιβλέποντα καθηγητή Παθολογίας και Διαβήτη Ν. Τεντολούρη.

Το ίδιο έτος απέκτησε επίσης και τον τίτλο της μετεκπαίδευσης της στη Λιπιδιολογία από την Ελληνική Εταιρία Αθηροσκλήρωσης.

Από το 2019 συμμετέχει στις ερευνητικές και κλινικές δραστηριότητες του διαβητολογικού κέντρου του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης ως επιστημονικός συνεργάτης.

Είναι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης καθώς και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σχετικές με τον σακχαρώδη διαβήτη σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στέλιος Μιχελάκης

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης 2007

2009-2011: Αγροτικός γιατρός στη Σύμη
2013-2017: Εικοτητα πνευμονολογίας στην Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
2017-2019: Επιμελητής στην Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
2019-2021: Εξειδίκευση στην εντατική στη ΜΕΘ του Βενιζελειου Νοσοκομείου
2021-2022: Επιμελητής στη ΜΕΘ του Βενιζελείου
2022 και έως σήμερα: Πνευμολόγος - Εντατικολόγος στην κλινική Creta Interclinic

Δημήτρης Μπατάκης

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και κάτοχός του μεταπτυχιακού διπλώματος «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Επίσης κάτοχός, του μεταπτυχιακού διπλώματος στο London School of Economics «International Health Policy». Παράλληλα, είμαι διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έχω εργαστεί σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων σε ιδιωτικές εταιρείες στο τομέα της υγείας. Αρθρογραφώ για θέματα πολιτικών υγείας στο επιστημονικό περιοδικό «Ιατρικά Χρονικά Κρήτης». Επιπλέον, είμαι αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος του «Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων». Ενώ, είμαι επιστημονικός συνεργάτης στα εργαστήρια των Οικονομικών και Διοίκησης της υγείας του Πανεπιστήμιου Πειραιά και Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επιπλέον είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Αυτή την περίοδο είμαι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στη ΜΙΥΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ. Έχω συμμετάσχει, συγγράψει και παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά, διαδικτυακό & έντυπο τύπο, διεθνή & πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες, με επιστημονικό αντικείμενο τις Πολιτικές Υγείας, Οικονομικά Υγείας και Οργάνωση Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Εύη Φραγκάκη & Νικόλ Ράφα

Η Εύη Φραγκάκη είναι δημοσιογράφος με 25ετή εμπειρία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση (Ant1 TV, Alpha TV, EΡΤ, Action 24). Επί σειρά ετών, έχει καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά τις σημαντικότερες ειδήσεις, κυρίως από τη διεθνή πολιτική και κοινωνική σκηνή, ενώ έχει πραγματοποιήσει συνεντεύξεις σε κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες παγκοσμίως και επιχειρηματικές προσωπικότητες.

Ως επιχειρηματίας η ίδια, έχει δημιουργήσει σειρά από ιστότοπους υψηλής ημερήσιας επισκεψιμότητας, όπως: mother.gr, adreport.com, ishow.gr, ενώ η έντονη ενασχόλησή της με την ψυχική υγεία και την ανατροφή των παιδιών, πλέον των δημοσιευμένων άρθρων της, κορυφώθηκε με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της «Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά».

Η εξειδίκευσή της δημοσιογραφικά με τον ιατρικό τομέα και η επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών για την υγεία στη ζωή μας, της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει πώς να βελτιστοποιήσει τον οργανισμό της απολύτως εξατομικευμένα μέσω της Μοριακής Βιολογίας. Τα οφέλη της επιστήμης αυτής της έδωσαν την ιδέα να συνιδρυσει με τη Μοριακή Βιολόγο, Νικόλ Ράφα, το Κέντρο Βελτιστοποίησης Υγείας Pure Cell στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο λειτουργεί ήδη έναν χρόνο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην σωματική ενέργεια, την απώλεια βάρους, τη νοητική διαύγεια και την κυτταρική εξισορρόπηση της υγείας των ανθρώπων της Κρήτης.

Η Νικόλ Ράφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Università degli Studi di Trieste της Ιταλίας στο τμήμα βιολογίας, με εξειδίκευση στη μοριακή βιολογία, όπου διδάχθηκε βασικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας.

Έχει συνεργαστεί με το Αιματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, το ενδιαφέρον της, όμως, στράφηκε στον κλάδο της Επιγενετικής και της Διατροφογονιδιωματικής επιστήμης και, με σκοπό να συνδυάσει τους δύο τομείς, ασχολήθηκε με την Μεταβολομική Ανάλυση. Ως μέλος του European Ιnstitute of Nutritional Μedicine, συνεργάστηκε με το Metabolomic Medicine, συνεχίζοντας την εκπαίδευση και την επιμόρφωσή της στην κλινική διατροφή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, η Νικόλ Ράφα ηγείται της ομάδας του Pure Cell στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ως επιστημονικά υπεύθυνη για τη διερεύνηση Μεταβολομικού Προφίλ και Προληπτικής Διατροφολογίας. Το Κέντρο Βελτιστιποιησης Υγείας Pure Cell έχει σκοπό την παροχή σύγχρονων γνώσεων και κατευθύνσεων της βιολογίας, ώστε ο κάθε άνθρωπος να πάρει την κατάσταση της υγείας στα χέρια του και να υιοθετήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης για την βελτιστοποίηση του οργανισμού του σε όλα τα επίπεδα.

  • Μελος του American Academy of Antiaging Μedicine

  • Μέλος του Εuropean institute of Nutritional Medicine

  • Μέλος του International society of Nutrigenetics/Nutrigenomics

  • Συνεργάτης του Metabolomic Medicine

  • Συνεργάτης του Aesthetic Dentistry Dental Implants

Γιώργος Χριστοφάκης

Ο Γιώργος Χριστοφάκης είναι ένας έμπειρος ορθοπεδικός που έχει αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τομέα της μυοσκελετικής υγείας. Έχει μετεκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στην οστεοπόρωση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αυτό του επιτρέπει να εφαρμόζει προηγμένες τεχνικές και προσεγγίσεις στην θεραπεία της.

Στα «Κνωσός Διάγνωσις» λειτουργεί το πιστοποιημένο στη Οστεοπόρωση ιατρείο του από το οποίο εκτός από την αντιμετώπιση της παρέχει και τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των θεμάτων σχετικών με την υγεία των οστών.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες βελονισμού, για τα προβλήματα μυοσκελετικού συστήματος, θεραπείες οστεοαρθρίτιδας με αιμοπετάλια , αντιμετώπιση προβλημάτων όπως πλατυποδία, βλαισοπλατυποδία, κουρασμένα πόδια, και πέλματα με ψηλή καμάρα.

Ο Γιώργος Χριστοφάκης συνδυάζει την εμπειρία του με την τελευταία λέξη της επιστήμης για να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στους ασθενείς του.

Νικόλαος Τζενάκης

Ο Νικόλαος Τζενάκης, γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά, απέκτησε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992-1998) και διαθέτει πτυχίο στην αγγλική γλώσσα.

Σεμινάρια – Εκπαίδευση-Προϋπηρεσία
1. Σεμινάρια Βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης (1996)
2. Ειδικότητα στην ΄Β Χειρουργική, Γ παθολογική και Καρδιολογική κλινική, καθώς στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία των εν λόγω κλινικών, Γενικό περιφερειακό Νοσοκομείο Ηρακλείου,<<Βενιζέλειο>> Κρήτης. (1998-1999)
3. Υπηρεσία Ιατρού υπαίθρου, τόσο στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών όσο και στην παρακολούθηση ασθενών στο τακτικό παθολογικό ιατρείο, Κέντρο υγείας Μοιρών, Ηράκλειο Κρήτης. (1999-2000)
4. Εκπαίδευση Στρατιωτικού Ιατρού, Υγειονομικού σώματος, Στρατού ξηράς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού ΚΕΥΓ, Άρτας (2000)
5. Υπηρεσία γενικού Ιατρού Μονάδος, 79 Μ.Ε.Θ., Σάμος (2000)
6. Υπηρεσία Ιατρού στην νευροχειρουργική Κλινική, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. (2001)
7. Υπηρεσία Ιατρού μονάδος 14ο Σύνταγμα Πεζικού. Εφημερεύων Ιατρός Ναυτικού Νοσοκομείου, Χανιά, Κρήτη. (2001)
8. Ειδικότητα στην Κλινική Γενικής παθολογίας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στα πλαίσια της 2ετούς ειδίκευσης στον παθολογικό τομέα, περαιτέρω εξειδίκευση, στην Κλινική Παθολογικής-Ογκολογίας και στην Κλινική Αιματολογίας το διάστημα (2002-2003).
9. Επιστημονικός συνεργάτης Νεφρολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Ηράκλειο, Κρήτης. (2003-2004)
10. Ειδικότητα στην Νεφρολογία, Πανεπιστημιακή Νεφρολογική κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Ηράκλειο Κρήτης. (2004-2008)
11. Απόκτηση Τίτλου Ειδικότητας Νεφρολογίας, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων. (2008)
12. Ειδικευμένος νεφρολόγος πλήρους απασχόλησης, Κέντρο αιμοκάθαρσης Μεσόγειος (2008-2023)
13. Οργάνωση, λειτουργία νεφρολογικού ιατρείου (2008 εως σήμερα)
14. Επιστημονικός Διευθυντής, κέντρο αιμοκάθαρσης Μεσόγειος (02/2023 εως σήμερα)