Έρευνες

Η Ε.Ε. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει στο εξής την πώληση νέων καλλυντικών προϊόντων με συστατικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα .
Η δέσμευση της Επιτροπής να τηρήσει την προθεσμία που ορίστηκε το 2003 από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαιώθηκε χθες με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή.
Στην ανακοίνωση περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η Ε.Ε. σκοπεύει να υποστηρίξει περαιτέρω έρευνες σχετικά με εναλλακτικές μεθόδους δοκιμών αντί αυτών σε ζώα, ενώ ενθαρρύνει και τονίζει τη σημασία της καλής διαβίωσης των ζώων σε όλο τον κόσμο.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Tonio Borg , αρμόδιος για την θέματα υγείας και καταναλωτικής πολιτικής, δήλωσε:
“Η σημερινή έναρξη ισχύος της πλήρους απαγόρευσης των καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα  τονίζει τη σημασία που έχει για την Ευρώπη η καλή μεταχείριση των ζώων. Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων και διατίθεται να συνεργαστεί με τρίτες χώρες για να ακολουθήσουν κι αυτές την ευρωπαϊκή αυτή προσέγγιση. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη να δώσει το παράδειγμα για υπεύθυνη καινοτομία στο χώρο των καλλυντικών, χωρίς συμβιβασμούς αναφορικά με την ασφάλεια των καταναλωτών.”
Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται και οι δωρεές της Επιτροπής για μελέτες σχετικά με τον εντοπισμό εναλλακτικών διαδικασιών για τις δοκιμές των καλλυντικών. Όπως αναφέρεται, μεταξύ 2007 -2011, η Επιτροπή διέθεσε περίπου 238 εκατ. ευρώ σε σχετική έρευνα. Αλλά και η βιομηχανία των καλλυντικών έχει βοηθήσει σημαντικά συν-χρηματοδοτώντας μια σχετική έρευνα, την SEURAT, με το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

 

Write A Comment