Εναλλακτικές Θεραπείες

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η κακοσμία στόματος ή αυτό που συνηθίζουμε να λέμε κακή αναπνοή είναι ένα δυσάρεστο πρόβλημα που μπορεί όμως να προέρχεται από πολλούς παράγοντες. Σκεφτείτε μόνο ότι περίπου 600 είδη βακτηριδίων ζουν κατά μέσο όρο μέσα στο στόμα μας.
Αν είστε τυπικός με την υγιεινή του στόματός σας, ακολουθείτε δηλαδή μια ημερήσια ρουτίνα σωστού βουρτσίσματος, επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή, σας προτείνουμε 6 παραδείγματα τροφών που θα κάνουν την κατάσταση λίγο καλύτερη, εκτός από τις συνηθισμένες τσίχλες που απλώς «μασκάρουν» το πρόβλημα.

Οι τροφές που ακολουθούν «εξουδετερώνουν» την κακή αναπνοή καταπολεμώντας τα δύσοσμα αέρια που την προκαλούν.

1. Τσάι
Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι τσάι. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού χωρίς ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής. Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι σύμμαχός σας στην καταστροφή των βακτηριδίων που προκαλούν κακοσμία.

2. Γιαούρτι με προβιοτικά
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση προβιοτικού γιαουρτιού χωρίς μπορεί να μειώσει το επίπεδο της κακοσμίας του στόματος. Ο λόγος είναι ότι τα ενεργά συστατικά του γιαουρτιού «ανταγωνίζονται» με τα βακτήρια του στόματος. Στην ίδια μελέτη εντοπίστηκε ότι το γιαούρτι μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πλάκας και περιοδοντικής νόσου.

3. Νερό
Πιείτε νερό, συχνά. Τα βακτήρια ευδοκιμούν καλύτερα σε ξηρό στόμα. Με το νερό απομακρύνετε υπολείμματα τροφών και ενισχύετε την παραγωγή σάλιου το οποίο επίσης καθαρίζει το στόμα.

4. Μαϊντανός και Βασιλικός
Ο καλύτερος τρόπος να «εξουδετερώσετε» την μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού από την αναπνοή σας είναι ο μαϊντανός και ο βασιλικός. Συνδυάστε τα στη διατροφή σας είτε στο ίδιο πιάτο είτε ξεχωριστά και δείτε τα αποτελέσματα.

5. Μήλα και Σπανάκι
Το ίδιο αποτέλεσμα απέναντι στο σκόρδο έχει τόσο το μήλο όσο και το σπανάκι. Εκτός από το γεγονός ότι και τα δύο είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και κάνουν καλό στον οργανισμό απομακρύνουν αποτελεσματικά όχι μόνο την οσμή του σκόρδου αλλά γενικώς την κακοσμία στόματος.

6. Κεράσια και Μαρούλι
Τόσο τα κεράσια όσο και το μαρούλι μπορούν να βγουν νικητές απέναντι στην κακή αναπνοή, «εξουδετερώνοντας αέρια που δημιουργούνται στο στόμα από τις τροφές.

Σπανιότερα βέβαια η κακοσμία στόματος μπορεί να είναι ένδειξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης υγείας πέρα από το αισθητικό κομμάτι. Μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα στα ούλα, στο στομάχι, στο συκώτι ή και διαβήτη. Γι’ αυτό αν το πρόβλημα είναι επίμονο θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment