Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές ασβεστίου και γιατί πρέπει να τις προτιμάς;
Πώς να το κάνουμε;
Σήμερα, πρόσθεσε μια τροφή σ’ ένα γεύμα ή για σνακ που είναι πλούσια σε ασβέστιο – αλλά δεν ανήκει στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μερικές νόστιμες πηγές είναι: τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το σέσκουλο, το σπανάκι, οι λαχανίδες, το γάλα σόγιας, τα καρύδια Βραζιλίας και τα αμύγδαλα. Μπορείς, επίσης, να πιεις ένα χυμό πορτοκαλιού που αποτελεί μια πλούσια πηγή ασβεστίου.
Γιατί αυτό έχει σημασία;
Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούν πηγές ασβεστίου σκέφτονται σχεδόν πάντα τα γαλακτοκομικά είδη όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, και τα παρόμοια. Παρά το γεγονός ότι το ασβέστιο σε αυτά τα τρόφιμα είναι καλό για μας, η μεγάλη πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να είναι ανθυγιεινή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος και πιθανή σύνδεση με ορισμένες μορφές καρκίνου. Με την εύρεση νέων πηγών ασβεστίου, που δεν είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να ανακαλύψεις διάφορους και νόστιμους τρόπους για να πάρεις αυτό το σημαντικό θρεπτικό στοιχείο.
ΠΗΓΗ: www.missbloom.gr