Δερματολογία

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ (Restylane, Juvederm, Filogra κα) αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματος μας που παράγεται από τους ινοβλάστες. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς και με αυτό τον τρόπο να ενισχύει την ενυδάτωση του. Επιπλέον, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να το φθείρουν, δίνει όγκο και σφριγηλότητα και ενισχύει την ελαστικότητα και την αναπλαστική του ικανότητα. Βοηθά επίσης στο σχηματισμό νέων κυττάρων, στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Πώς χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ;
Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιούνται στην ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης είναι ιδανικά για το «γέμισμα» ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί, σε σημεία όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες, το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), γύρω από το στόμα, καθώς και στις ουλές ακμής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των ζυγωματικών και το γέμισμα των χειλιών.

Πώς εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται κάτω από την επιδερμίδα με μία πολύ λεπτή βελόνα, όπου γίνεται αποκατάσταση του ελλείμματος και το πρόσωπο αποκτά πάλι τον όγκο που έχει χάσει. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και είναι απόλυτα ασφαλής, εφόσον πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο δερματολόγο. Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Μετά τη θεραπεία παρατηρείται μικρό ερύθρυμα στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι άμεσα ορατά και διαρκούν γύρω στον ένα χρόνο. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Γράφει: Μαργαρώνη Γραμματική, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr

Write A Comment