Το σορμπέ ορίζεται ως επιδόρπιο που έχει ως βάση το νερό και τη ζάχαρη και, συνήθως, εμπλουτίζεται με χυμό ή πουρέ φρούτων. Επειδή δεν περιέχει γάλα ή κρέμα γάλακτος, είναι χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για δίαιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστά τα φρούτα με μαύρη σοκολάτα. Έχει έντονη γεύση και είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας που προσέχουν τη γραμμή τους.
Μερίδες: 6 (Μέγεθος μερίδας: 3/4 φλιτζανιού)
Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κακάο
90γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό.
Όταν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή να παγώσει. Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή το τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και ανά 2 ώρες το ανακατεύουμε με μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
Θερμίδες: 250 kcal ανά μερίδα
Γράφει: Τσιάκλα Χαρά, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr