ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η  Αλεξάνδρα Καππάτου  σπούδασε ψυχολογία  στο Πανεπιστήμιο Jules Verne στην Αμιένη της Γαλλίας.  Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως  ψυχολόγος παιδοψυχολόγος ιδιωτικά.
Το 1987 δημιούργησε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με  σχολεία όλων των βαθμίδων ως εισηγήτρια σεμιναρίων για θέματα ψυχολογίας των παιδιών σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, , φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς  σε όλη την χώρα. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια τουλάχιστον σε 100 επιστημονικές ημερίδες.
Περίπου 1500 άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά .

Από το 1989 μέσα από την πλούσια αρθρογραφία της και τις πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές της παρεμβάσεις ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ανάδειξη των  προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών – εφήβων και τις σχέσεις γονιών – παιδιών.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Γνωρίστε το παιδί σας’(1999), ‘Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά’ (2003)  ‘Εφηβεία’ (2007) και “Παίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ τι θα πω στο παιδί μου;” (2011), από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Write A Comment