Έρευνες

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Immunology and Medical Micrοbiology, τα μικρά παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά την πρώτη παιδική ηλικία μολύνονται με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter Pylori), το οποίο μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου και καρκίνο του στομάχου.

Τώρα, νέα ευρήματα δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, βοηθά στην καταπολέμηση του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού. Επιπλέον, ο θηλασμός και τα καλύτερα μέσα υγιεινής, βοηθούν στην προστασία έναντι της λοίμωξης. Τα δεδομένα αυτά παρέχουν ελπίδα για ένα εμβόλιο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα από την Ακαδημία Sahlgrenska, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, της Σουηδίας.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντές και είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές πραγματοποίησαν μία λεπτομερή μελέτη, ως προς το πότε τα παιδιά μολύνονται με τα βακτήρια που προκαλούν το έλκος στομάχου και αναπτύσσουν άνοση ανταπόκριση προς τη λοίμωξη. Η μελέτη παρακολούθησε την εξέλιξη 250 παιδιών, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Write A Comment