Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους ηλικιωμένους κατά ένα τρίτο τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στο μαγείρεμα, στις σαλάτες και το ψωμί έχουν 41% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία από άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και παχυσαρκία.
Πηγή: www.e-hospital.gr