Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.Π.Ε.: ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 

ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηράκλειο   9/08 /2012

ΠΡΟΣ MME

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285
Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη
Τηλέφωνο: 2813 404429, 6937270200
Τηλεομοιοτυπία (fax): 2810-331770
Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): egaredaki@hc-crete.gr
press@hc-crete.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς θα γίνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Πρόκειται για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Παγκρητικής Ένωση Αμερικής, δια μέσω του εκπροσώπου της στην Κρήτη, κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη, για την ευγενική χορηγία μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού, εκτιμώμενης αξίας 300.000 δολαρίων περίπου. Το υλικό αυτό θα αποσταλεί με κοντέινερ, θα εκτελωνισθεί και θα διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Η 7Η Υ.ΠΕ Κρήτης ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων ευθύνης της για την ευγενική χορηγία οι οποίες αφού μελέτησαν δια μέσω των αρμοδίων τμημάτων τους  το αρχείο με το αναλώσιμο υγειονομικό αποδέχθηκαν τη χρησιμότητα της δωρεάς. Πρόκειται για έναν κατάλογο υγειονομικού υλικού και εργαλείων καλά μελετημένο που δύναται και αναμένεται, αφού τηρεί την κατ είδος πιστοποίηση, να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες ανεξαιρέτως τις υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών αποστολής -παραλαβής και εκτελωνισμού του κοντέινερ που όπως αναμένεται θα πραγματοποιηθεί μετά το Σεπτέμβριο, σημαντική είναι η συμβολή και η υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Μύρωνα εις μνήμη του Ν. Καλημεράκη καθώς και άλλων ευεργετών της διασποράς ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων νοσηλευτικών μονάδων της Κρήτης την Παγκρητική Ένωση Αμερικής για την προσπάθεια που καταβάλλει επί σειρά ετών με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί και στους ανθρώπους, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία και τη διαχρονική αξία που προσέφεραν τα μεγάλα κοινωφελή τους έργα, όπως η δημιουργία του Βενιζέλειου Γ.Ν. Ηρακλείου, στη λειτουργία του Γ.Ν. Χανίων, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Σητείας, Αγ. Νικολάου, η αγορά και δωρεά 120 ατομικών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης σε όλα τα παιδιά που έπασχαν από Μεσογειακή Αναιμία στην Κρήτη κ.α.

 

Write A Comment