Διατροφή

ΡΟΔΙ: ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μολονότι σπάνια είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής, έχει αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει αποδειχτεί ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην καταπολέμηση της γήρανσης και στην πρόληψη των ασθενειών, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Η συγκέντρωση, μάλιστα, των ευεργετικών αντιοξειδωτικών ουσιών του είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο πράσινο τσάι και στο κόκκινο κρασί, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, να μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και την υψηλή πίεση του αίματος. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, σίδηρο και κάλιο και περιέχει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες του αντικαρκινικού φαινολικού κηκιδικού οξέος, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού και αντικαρκινικού φυτοχημικού. Μελέτες, μάλιστα, έχουν αποδείξει πως το λάδι των σπόρων του αναχαιτίζει τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων του μαστού σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ το εκχύλισμά του έχει τόσες αντικαρκινικές ιδιότητες που αποδεικνύεται ευεργετικό στην καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου όπως του εντέρου, του δέρματος και του προστάτη. Ο χυμός του ροδιού είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση των νευρώσεων του στομάχου, των καρδιοπαθειών, των παθήσεων του ήπατος και της χολής, διευκολύνει την πέψη, είναι διουρητικός, μειώνει τον κίνδυνο για εντερικές παθήσεις, άσθμα, στηθάγχη, αρτηριοσκλήρωση και αναιμίες.

Write A Comment