Ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση συστηματική πάθηση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στον εαυτό του, αντί να αντιμετωπίζει ξένους εισβολείς(βακτήρια, ιούς κλπ).Προσβάλει τις αρθρώσεις αλλά και ζωτικά όργανα(πνεύμονες, συκώτι, καρδιά κλπ).Θεωρείται το πιο συχνό ρευματικό νόσημα αφού περίπου το 1% του πληθυσμού, κυρίως στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους υποφέρει από το χρόνιο αυτό νόσημα.

Η νόσος επιδρά στην ποιότητα ζωής των ασθενών εξαιτίας της μείωσης της ικανότητας για εργασία, απασχόλησης με άλλες δραστηριότητες, εκτέλεση των οικογενειακών ρόλων η ακόμα ανικανότητα εκπλήρωσης βασικών ενεργειών της καθημερινότητας.

Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να ανακόψουν της αρνητικές συνέπειες της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Στα πλαίσια την προσπάθειας που καταβάλει ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα ρευματικά νοσήματα, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα « Ρευματοπαθείς- Ρευματολόγοι : χτίζοντας μια ισχυρή συμμαχία για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ».

Στην εκδήλωση ρευματολόγοι της πόλης μας καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα ασθενών και να ανταλλάξουν απόψεις σε κοινό τραπέζι αποδεικνύοντας ότι για την επιτυχή διαχείριση του νοσήματος η συνεργασία ασθενούς ιατρού είναι απαραίτητη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στo Συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Ικάρου 5 & Εφέσου).
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι ρευματολόγοι :Μαρ. Μαμουλάκη, Χαρ.Λιναρδάκης και Ιωαν.Καλλιτσάκης και τρία μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
ΚΟΣΜΩΝ 6 ΤΚ 71202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 10:00 – 13:00
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΕΜΠΤΗ 18:00 – 20:00
ΤΗΛ: 2810 226966
FAX: 2810 226966
e-mail : sylogosreum.crete@gmail.com
FACEBOOK :ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Website:www. srcrete.gr

 

Write A Comment