Εκτός Νοσοκομείου Τρίπολης βρίσκεται πλέον η διοικήτρια καθώς απομακρύνθηκε δια χειρός υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η διοικήτρια φέρεται να είχε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης πριν λίγα 24ωρα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν απασχολούνται στο νοσοκομείο αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Η Διοικήτρια φέρεται να συμφώνησε με τα μέλη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα έδωσε και κοινή συνέντευξη μαζί τους. Γεγονός που εκνεύρισε τον υπουργό Υγείας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την εκλογική του περιφέρεια.
Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και επίσημα σε ΦΕΚ η απόφαση για την απομάκρυνση της Διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης μετά το επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι πράγματι η διοικήτρια είχε συνεργασία με τα μέλη της Χρυσής Αυγής για τις παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, προκαλώντας αναστάτωση σε γιατρούς και εργαζομένους.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής δέχτηκε καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι λαθρομετανάστριες προσφέρουν παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας και γι’αυτό το λόγο προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, στον οποίο διαπίστωσαν πως πράγματι εργάζονταν παράνομες αποκλειστικές.
Το περίεργο όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συναντήθηκαν με τη διοικήτρια του νοσοκομείου η οποία φέρεται να δήλωσε ότι έχει …κοινούς στόχους με την οργάνωση σε ότι αφορά την απομάκρυνση των παράνομων νοσοκόμων. Έδωσαν μάλιστα και κοινή συνέντευξη.
Η στάση αυτή της διοικήτριας προκάλεσε την αντίδραση του ιατρικού προσωπικού καθώς όπως δήλωνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Παπασταματάκης Γεώργιος, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. «Η κοινή συνέντευξη τύπου με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος, εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της «συνεργασίας» των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό» σημειώνει.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας καταφέρεται κατά της διοικήτριας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός».
Να σημειωθεί ότι η Αρκαδία είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κάτι που προκαλεί ακόμη περισσότερες παρασκηνιακές συζητήσεις στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.
ΠΗΓΗ:www.iatropedia.gr