Ειδήσεις

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΡΟΦΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Βρετανοί επιστήμονες και ερευνητές στο πεδίο της εγκληματολογίας, κατάφεραν με επιτυχία να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από επιφάνειες τροφών. Μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο εθεωρείτο από πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Το επίτευγμα, ανοίγει το δρόμο, μετά τη βελτίωση της σχετικής τεχνικής, για την μελλοντική υιοθέτησή της ευρέως, γεγονός που θα διευρύνει τη γκάμα των στοιχείων, τα οποία θα είναι δυνατό να συλλέξουν οι αρμόδιες Αρχές.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Αμπερτέι στο Νταντί, με επικεφαλής τον Ντένις Τζεντλς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εγκληματολογικό περιοδικό “Science and Justice”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», κατόρθωσαν να λάβουν αποτυπώματα από φρούτα και λαχανικά.

Μέχρι σήμερα, ορισμένες επιφάνειες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολες για τη λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, όπως τα φτερά και το δέρμα ανθρώπων και ζώων. Τα τρόφιμα, ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, γιατί οι επιφάνειές τους έχουν μια μεγάλη ποικιλία υφής, που καθιστούν προβληματική την αξιόπιστη λήψη αποτυπωμάτων.

Write A Comment