Άνδρας

ΝΤ. ΛΙΝΤΣ: Ο ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς πρότεινε στις αμερικανικές αρχές να χρησιμοποιήσουν τον υπερβατικό διαλογισμό για να βοηθήσουν τους στρατιώτες που υποφέρουν από μετατραυματικό στρές, μετά την επιστροφή τους από το Αφγανιστάν. Παρουσιάζοντας στο Μπέβερλι Χιλς το ντοκιμαντέρ του διάρκειας 70 λεπτών με τίτλο “Διαλογισμός, Δημιουργικότητα, Ειρήνη”, ο Λιντς επισήμανε τις θετικές συνέπειες της τεχνικής αυτής σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, σε κρατούμενους και σε γυναίκες θύματα βιασμού.

“Ο κόσμος λέει πως πρόκειται για μια μορφή διαλογισμού του Μίκι Μάους ή πως απευθύνεται σε αρχάριους. Αυτά που λένε δεν έχουν σημασία. Πρόκειται για μια αρχαία μορφή διαλογισμού, που βοηθά σημαντικά την ανθρώπινη ύπαρξη”, τόνισε ο ίδιος. “Είναι ένας…καταστροφέας του στρες και πραγματικά τον χρειαζόμαστε”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μπομπ Ροθ διευθυντής του Ιδρύματος Λιντς δήλωσε πως το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ θα εξετάσει τα πιθανά οφέλη της πρακτικής αυτής για τους βετεράνους που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. “Κάθε ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτοκτονούν 22 βετεράνοι. Είναι απελπισμένοι. Τα χάπια δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και το κοκτέιλ φαρμάκων που παίρνουν οι νέοι αυτοί αντρες και γυναίκες τούς κάνει ακόμα πιο ευάλωτους”, συμπλήρωσε.

Write A Comment