Ειδήσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την Τρίτη 28/5 και την Τετάρτη 29/5 θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», Πειραιώς 100, Γκάζι) Έκθεση των έργων των μαθητών που συμμετείχαν στον Ομαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό του Προγράμματος «Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και 150 Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών – Γερά Δόντια Χαρούμενα Παιδιά». Η Έκθεση θα περιλαμβάνει ποιήματα και αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους σε μια προσπάθεια να εξοικειωθούν με την έννοια και τη σημασία της Στοματικής Υγείας. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη (ώρες 09:00 -19:00) και αποτελεί πραγματική ευκαιρία για παιδιά και εκπαιδευτικούς να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών που έχουν σταλεί από όλη την Ελλάδα. Η φαντασία και η δημιουργικότητά στην υπηρεσία της Προαγωγής της Στοματικής Υγείας!

Την έκθεση θα ανοίξει η απολογιστική εκδήλωση για το Πρόγραμμα (Τρίτη 28/5, ώρα 10:00, στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», Πειραιώς 100, Γκάζι) στη διάρκεια της οποίας θα γίνει βράβευση των Έργων των σχολείων, σύντομος απολογισμός του Προγράμματος καθώς και παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Οι μαθητές της 2ας δημοτικού που συμμετείχαν ξεπέρασαν τους 37.000 ενώ ο σκοπός του Προγράμματος ήταν να οδηγηθεί ο μαθητής μέσα από την ενεργητική μάθηση σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς στοχεύοντας στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής υγείας αλλά και της γενικής του υγείας. Επίσης οι περισσότεροι από 1.000 εθελοντές οδοντίατροι που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα επισκέφθηκαν τα σχολεία εξέτασαν και έκαναν φθορίωση στα παιδιά.

Το Πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώνεται υλοποιείται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με την έγκριση και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.

Πληροφορίες: κος Παπουτσάκης/ κα Ζαφείρη τηλ. 2107298193
email: info@geradontia.gr
www.geradontia.gr

Write A Comment