Ιατρικά Νέα

1Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση Ρώσων τουριστών υγείας στην Ελλάδα. Στις 15 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας πραγματοποιείται η πρώτη οργανωμένη προβολή της Ελλάδας ως προορισμός ιατρικού τουρισμού.

Πρόκειται για το «Greek Medical Tourism Workshop» που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια παρουσίασης των υπηρεσιών υγείας της Ελλάδας στην πολλά υποσχόμενη ρωσική αγορά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρεία Tourism Today σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας. Συμμετέχουν κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας όπως ο όμιλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, το Metropolitan Hospital, η Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, ο όμιλος Ιασώ, κλπ. Σημαντική είναι η παρουσία επίσης ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης όπως το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης, η Νεφρολογική Θεσσαλονίκης, κλπ.

Υπογραμμίζεται ότι το τμήμα της ρωσικής αγοράς που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό, απαριθμεί 300.000 περίπου τουρίστες, με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 20%. Σύμφωνα με τις στατιστικές, επί του παρόντος, το 50% των Ρώσων που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους για ιατρικούς λόγους έχουν ως προορισμό το Ισραήλ. Στη Γερμανία, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες υγείας από τους Ρώσους ασθενείς, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον ρωσόφωνο προσωπικό.

Η Ρωσία αποτελεί μια ανερχόμενη αγορά προσέλκυσης τουριστών για την Ελλάδα, με τους Ρώσους τουρίστες να περιγράφονται ως οι πιο επιθυμητοί για τη χώρα.

Στόχος του Greek Medical Tourism Workshop είναι να κατατάξει την Ελλάδα ανάμεσα στους πιο επιθυμητούς προορισμούς των Ρώσων που ταξιδεύουν για ιατρικούς λόγους και να βοηθήσει στη διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων υγείας στη συγκεκριμένη αγορά.

Το workshop τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment