Εναλλακτικές Θεραπείες

ΑΓΧΟΣ & ΔΟΥΛΕΙΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Υποφέρετε από υπερβολικό άγχος και δεν ξέρετε πως να το καταπολεμήσετε; Η λύση είναι η μαντζουράνα!

Η μαντζουράνα είναι ένα φυτό της Μεσογείου, συγγενικό της ρίγανης, και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη κουζίνα είτε φρέσκια είτε αποξηραμένη, χαριζοντάς μας τις πολλές και φαρμακευτικές της ιδιότητες οι οποίες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποιούσε χάρη στις αντισηπτικές και τις απολυμαντικές της ιδιότητες.

Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις όπως είναι η βιταμίνη C και οι τανίνες, τα οποία προλαμβάνουν τις διάφορες μορφές καρκίνου και το πρόωρο γήρας. Επίσης συμβάλει στη γενική βελτίωση του ανοσοποιητικού προστατευοντάς μας από το κρυολόγημα. Η μαντζουράνα έχει την ιδιότητα να δρα ως αποχρεμπτικό στις παθήσεις του αναπνευστικού, ευεργετική για τον βήχα, τη λαρυγγίτιδα, τη βρογχίτιδα και το άσθμα.

Πέρα απο όλα αυτά όμως η μαντζουράνα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις ηρεμηστικές της ιδιότητες, τη καταπολέμηση του άγχους, της νευρασθένειας, της ψυχασθένειας, τους πονοκεφάλους και την αϋπνία. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί στη Κίνα έχουν δείξει ότι στους εργασιακούς χώρους στους οποίους υπήρχαν είτε γλάστρες με μαντζουράνα είτε αποσμητικό χώρου με αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, οι εργαζόμενοι είχαν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερες επιδόσεις στη δουλειά τους.

Σε περίπτωση υπερβολικής νευρικότητας συστήνεται ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα διαλυμένο μέσα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ροφήματος είναι αποδεδειγμένα ως προς την αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση των παθήσεων νευρικής φύσης.

Γράφει: Παπαβασιλείου Μαρία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr

Write A Comment