Διατροφή

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΩΡΑ ΤΑΤΟΥΑΖ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Παρελθόν μπορούν να αποτελούν οι αυτοκόλλητες ετικέτες πάνω στα φρούτα από τις 23 Ιουνίου, καθώς οι πληροφορίες θα γίνονται τατουάζ με λέιζερ πάνω στη φλούδα τους.

Οι αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τον εκσυγχρονισμό του τρόπου με τον οποίο αναγράφονται οι πληροφορίες στα φρούτα που πωλούνται στα μανάβικα και τα σουπερμάρκετ, επιτρέποντας τη χρήση λέιζερ που θα «τυπώνουν» όλες τις πληροφορίες και ακόμη περισσότερα.

Την τεχνολογία αυτή έχει αναπτύξει μια ισπανική εταιρία η οποία τα τελευταία 5 χρόνια προσπαθεί να πάρει την πολυπόθητη έγκριση. Ως τώρα οι ευρωπαϊκές αρχές ήταν επιφυλακτικές καθώς στην τεχνική αυτή αποτύπωσης με λέιζερ χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες όπως οξείδια και υδροξείδιο του σιδήρου.

Μετά από διαβουλεύσεις 3 ετών δόθηκε τελικά το πράσινο φως έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα οι εταιρίες μπορούν να κάνουν τατουάζ στα φρούτα τους.

Αρχικά η μέθοδος αυτή θα εφαρμοστεί σε εσπεριδοειδή, πεπόνια και ρόδια. Το τατουάζ θα περιέχει στοιχεία όπως το barcode, τον τόπο προέλευσης, το βάρος, την τιμή και ταυτόχρονα θα επιτρέπει την παρακολούθηση της διαδρομής κάθε φρούτου και που τελικά διατέθηκε.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment